Neisseria gonorrhoeae


Pelvis/Bazin | Obstetrică și Ginecologie | Neisseria gonorrhoeae (Disease)


Descriere

Infectia Neisseria gonorrhoeae este o boala contagioasa cauzata de gonococi. Acesta este caracterizata de inflamarea tractului genito-urinar, cu descarcare de gestiune purulenta si urinare dureroasa. Aceasta este, de obicei transmisa prin contact sexual. Infectia Neisseria gonorrhoeae este cea mai veche de boala venerica cunoscuta transmisa prin contact sexual si sex oral, precum ?i de la mama la copil in timpul nasterii. Aceasta este larg raspândita, dar frecventa ei ramâne foarte dificil sa se stabileasca.

Este frecventa la barbatii cu uretrita (inflamatie a uretrei). La femei, simptomele sunt adesea mascate, infectia cu Neisseria gonorrhoeae declarându-se sub forma de leucoree (pierderi albe) si inflamatii locale (cervicita, glandelor Bartholin, cistita). Infectia poate ajunge la ovare ?i tuburi, poate provoca chiar pelviperitonita (peritonita limitat la rezervor), si poate cauza sterilitate ulterioara. La fata, care poate contracta boala prin folosirea, de exemplu, unui prosop contaminat de un alt utilizator, gonoreea de multe ori apare cu o inflamatie a vulvei si vaginului. La nou-nascut, transmisia se face la na?tere ?i rezulta într-o oftalmie gonococica.

Cauze si factori de risc

Gonoreea este cauzata de o infectie bacteriana a colului uterin la femei sau la barbati uretra de catre bacteriile gonococice Neisseria gonorrhoeae. Anusul, gatul si ochii pot fi, de asemenea, infectati cu gonoree. Gonoreea se transmite de la o persoana la alta in timpul contactului sexual care implica sexul vaginal, oral sau anal.

Orice persoana care se angajeaza în activitatea sexuala o poate contacta ?i trece pe o infectie gonoree, inclusiv barbatii heterosexuali, homosexuali, bisexuali ?i ?i femeile.

Diagnostic ?i Tratament

Diagnosticul este uneori dificil, din cauza localizarii atipice: stomatita si faringita (dupa raport orogenital), anorectala, endocardita sau meningita detrimentul urmare a faringelui. Diagnosticul trebuie confirmat printr-un examen de laborator în mod direct (frotiu) sau dupa cultura, realizata din e?antionarea locala.

Infectia Neisseria gonorrhoeae este tratata eficient cu un antibiotic. Tratamentul trebuie sa fie precoce, iar subiectul trebuie sa se abtina de la sex în timpul tratamentului.

...