Vezică urinară neurogenă (paralizie)


Cap | Neurologie | Vezică urinară neurogenă (paralizie) (Disease)


Descriere

Functia normala a vezicii urinare este de a stoca si expulza urina într-un mod coordonat, controlat. Aceasta activitate coordonata este reglementata de sistemul nervos central si periferic. Vezica neurogena este un termen aplicat vezicii urinare a functionarii defectuoase datorate disfunctiei neurologice sau insulta provenind de la traumatism interne sau externe, boli, sau ranire.

Cauze si factori de risc

Vezica neurogena este o disfunctie a vezicii urinare cauzata de o problema a sistemului nervos. Tipuri de vezica neurogena spastica sunt vezici urinare, vezici urinare reflex, si vezici urinare in stare flasca. Aceasta este, de asemenea, numit vezica neuropata. Vezica urinare neurogena afecteaza functia vezicii urinare care rezulta din deteriorarea nervilor care guverneaza tractului urinar. Nervii converg în zona vezicii urinare si servesc pentru a controla muschii tractului urinar, care includ muschii sfincterului, care formeaza în mod normal, un inel strâns în jurul uretrei sa detina urina pâna când aceasta este eliberata în mod voluntar.

O varietate de factori pot afecta acesti nervi si provoca incontinenta urinara. În unele cazuri, impulsurile nervoase spontane declanseaza vezicii urinare contractiile spastice ale vezicii urinare neasteptate, ducând la anularea accidentala a sumelor mari de urina, uneori.

În alte tipuri de afectiuni ale vezicii urinare neurogene, vezica urinara poate deveni umflata si înceteaza de a contracta în totalitate, rezultând în golirea doar partiala si continua, in cantitati mici, de urina. Eruptii cutanate pot erupe în zonele de piele iritata de urina.

Urina stagnanta în vezica urinara, de asemenea, creste riscul de formare a calculilor vezicii urinare si infectii ale tractului urinar. Astfel de infectii pot duce la insuficienta renala si pune viata în pericol. La unii pacienti, exista o pierdere partiala a controlului sfincterului anal.

Diagnostic si Tratament

Simptomele din gama vezicii urinare neurogene duc la hiperactivitatea, în functie de locul de insulta neurologica. Sfincterului urinar, de asemenea, poate fi afectat, ceea ce duce la hiperactivitate si pierderea de coordonare cu functia vezicii urinare. Terapia adecvata si un rezultat de succes sunt întemeiate pe diagnostic precis printr-o istorie medicala atenta împreuna cu o varietate de examene clinice.

...