Muşcătură neotrăvitoare de şarpe


Piele | Medicină de urgență | Muşcătură neotrăvitoare de şarpe (Disease)


Descriere

Desi majoritatea speciilor de sarpe sunt non-veninoase, serpi veninosi pot fi gasiti pe fiecare continent, cu exceptia Antarcticii. Serpii musca de multe ori prada lor, ca o metoda de vânatoare, dar si pentru scopuri defensive împotriva pradatorilor. Deoarece aspectul fizic de serpi poate diferi, nu exista nici o modalitate practica de multe ori de a identifica o specie si atentia medicala profesionala ar trebui sa fie cautata.

Rezultatul muscaturilor de sarpe depinde de numerosi factori, inclusiv de specii de sarpe, zona corpului muscat, cantitatea de venin injectat, precum si conditiile de sanatate ale victimei. Sentimentele de teroare si panica sunt comune dupa o muscatura de sarpe si poate produce un set de simptome caracteristice mediate de sistemul nervos autonom, cum ar fi o inima de curse si greata. Muscaturile de la serpii non-venino poate provoca, de asemenea, un prejudiciu, de multe ori din cauza ranii cauzate de dintii sarpelui, sau de la o infectie rezultata. O muscatura poate declansa, de asemenea, o reactie anafilactica, care este potential fatala. Primele recomandari de ajutor pentru muscaturi depind de serpii ce populeaza regiunea, tratamente eficiente pentru muscaturi provocate de unele specii pot fi ineficiente pentru altii.

Cauze si factori de risc

O muscatura de sarpe este un prejudiciu cauzat de o muscatura de la un sarpe, de multe ori duce la rani provocate de coltii animalelor si, uneori, duce la venin.

Diagnostic si Tratament

În scopul de a trata muscatura de sarpe rana necesita ingrijire. Tratamentul de alte leziuni nervoase (tendoanelor, vasele de sânge) se efectueaza.

...