Virusul Norwalk


General sau altele | - Altele | Virusul Norwalk (Disease)


Descriere

Virusul Norwalk a fost redenumit oficial norovirus de Comitetul International pentru taxonomie a virusurilor în 2002. Cele virionilor contin o singura molecula catenara de ARN în runda capsidei hexagonale. Structura de suprafata a capsidei este un model regulat cu caracteristici.

Norovirusul a fost recunoscut pentru prima data ca o cauza de gastroenterita în 1972, când a fost detectata in probele de scaun colectate de la elevii de la o scoala elementara infectata si persoanele de contact în timpul unui focar în Norwalk, Ohio, în 1968. Acesta a fost declarat un membru al familiei Caliciviridae de virusuri în 1993. În prezent, este considerata cea mai frecventa cauza de epidemie gastroenterita nonbacteriala din lume.

Cauze si factori de risc

Virusul poate intra în organism prin alimente sau apa contaminata cu fecale a unei persoane infectate. Aceasta boala este raspândiat prin mediu, cum ar fi oua contaminate, fructe de mare, (mai ales scoici recoltate în apa contaminata cum ar fi canalizare), gheata, alimente gata preparate si ingrediente de salata etc. Mancarea pe jumatate gatita, de asemenea, creste sansele de infestare a virusului Norwalk.

Diagnostic si Tratament

Din pacate, nu exista nici un tratament specific pentru virusul Norwalk care cauzeaza gastroenterita. Singurul tratament este odihna completa, o multime de fluide si practicarea igienii. Aceasta tulburare se poate rezolva de la sine dupa o perioada de patru pâna la cinci zile. Recuperarea poate depinde, de asemenea, de starea de sanatate a sistemului imunitar al unui individ. In aceasta perioada, persoana infectata trebuie sa aiba grija, astfel încât sa nu se raspândeasca infectia. Diagnosticul, înainte de tratament, presupune o serie de teste efectuate de catre medic pentru a detecta severitatea bolii. Medicul poate observa simptomele manifestate de persoana afectata si a testa, de asemenea, probe de scaun pentru a detecta prezenta acestui virus. Odata ce testele de diagnosticare sunt efectuate, medicul poate administra un tratament, care ajuta la reducerea severitateii acestei afectiuni.

...