Subluxaţie a capului radial


Umăr | Ortopedie | Subluxaţie a capului radial (Disease)


Descriere

Cotul doica este o leziune comuna în rândul copiilor de vârsta prescolara. Cotul doica se refera la o conditie (numita medical subluxatia capului radial), în care alinierea anatomics normals a doua dintre cele trei oase care formeaza articulatea cotului este perturbata. Fetele sunt mai frecvent afectate decat baietii, bratul stâng este mai des ranit decat dreapta. Acest lucru este considerat a fi secundar la probabilitatea de a fi mama dreptace (si, astfel, cel mai frecvent tragând mâna copilului lor din stânga).

În timp ce cotul doica este de obicei o conditie temporara, fara consecinte permanente, aceasta poate fi destul de infricosatoare pentru parintii care isi gasesc copilul lor lipsa abilitatii de a folosi bratul.

Cauze si factori de risc

Doica cot rezulta dintr-o forta de tractiune aplicata brusc bratului extins al copilului. Datorita puterii relative a adultilor, în comparatie cu slabiciunea copilului, ligamentul inelar de sustinere, forta aplicata nu poate parea puternica pentru parintii.

De obicei, acest tip de prejudiciu apare la copii cu vârsta de 1-4 ani, dar a avut loc si la sugari de 6-12 luni. Incidenta maxima este pana la varsta de 27 de luni. Pe masura ce copiii cresc, oasele lor devin mai mari si mai definite. În plus, devin mai puternice ligamentele si sa ofere astfel un sistem de sprijin mai bun.

Diagnostic si Tratament

Recurenta este comuna si trebuie sa fie luate masuri de îngrijire pentru a preveni tragerea la brat, care ar putea reproduce prejudiciului.

...