Obezitate


General sau altele | Medicină generală | Obezitate (Disease)


Descriere

Obezitatea este o afectiune în care un pacient a acumulat grasime corporala atat de mult incat ar putea avea un efect negativ asupra sanatatii lor. Aceasta creste probabilitatea de diverse boli, în special boli de inima, diabet zaharat tip 2, apnee obstructiva de somn, anumite tipuri de cancer, si a osteoartritei.

Cauze si factori de risc

Obezitatea este cel mai frecvent cauzata de o combinatie de consumul excesiv de alimente, lipsa de activitate fizica, si susceptibilitatea genetica. Daca greutatea corporala a unei persoane este de cel putin 20% mai mare decât ar trebui sa fie, el sau ea este considerat obez. În cazul în care indicele de masa corporala (IMC) este cuprinsa între 25 si 29. 9 sunt considerate supraponderali. În cazul în care IMC lor este de 30 sau peste acestea sunt considerate obezi. De asemenea, exista 3 tipuri de obezitate: obezitate severa (IMC = 35 sau 40) obezitate morbida (IMC de 35 sau 40 - 44 = 9 sau 49 9. ), Super-obezitate (IMC de 45 sau = 50).

Obezitatea creste riscul de mai multe conditii fizice si mentale, cum ar fi diabetul zaharat de tip 2, hipertensiune arteriala, colesterolul ridicat, si nivelul ridicat de trigliceride. Cercetarile efectuate la Warwick Medical School de la Universitatea din Warwick au demonstrat ca privarea de somn creste semnificativ riscul de obezitate, atât la adulti si la copii. Daca nu dormi sufficient, produci ghrelin, un hormon care stimuleaza pofta de mancare. Lipsa de somn, de asemenea, face ca corpul tau sa produca mai putina Leptina, un hormon care suprime pofta de mancare.

La nivel individual, o combinatie de consum excesiv de energie alimente si lipsa de activitate fizica este gandita pentru a explica cele mai multe cazuri de obezitate. Un numar limitat de cazuri se datoreaza în primul rând geneticii, din motive medicale, sau bolilor psihiatrice. În schimb, cresterea ratelor de obezitate, la un nivel de societate sunt considerat a fi din cauza unei diete usor accesibile si gustoase, au crescut dependentei de automobile, si de fabricatie mecanizate.

Diagnostic si Tratament

Toate programele de pierdere in greutate necesita schimbari în obiceiurile alimentare si cresterea activitatii fizice. Metodele de tratament care sunt potrivite pentru tine depind de nivelul de obezitate, starea generala de sanatate si disponibilitatea de a participa la planul slabire.

...