Tulburări obsesiv-compulsive (TOC)


General sau altele | Psihiatrie | Tulburări obsesiv-compulsive (TOC) (Disease)


Descriere

Tulburarile Obsesiv-Compulsive (TOC), sunt descrise ca fiind o tulburari de anxietate. O obsesie este un gând sau îndemn repetat nedorit, o constrângere este o activitate repetitiva care simti ca tu trebuie sa o faci.

Persoanele cu TOC sunt afectate de gânduri recurente si stresante, temeri, sau imagini (obsesiile), pe care ei nu le pot controla. Anxietate (nervozitate), produsa de aceste gânduri conduce la o nevoie urgenta de a efectua anumite ritualuri sau rutine (compulsii). TOC este tulburare mentala a patra cea mai frecventa, si este diagnosticata aproape la fel de des ca astmul si diabetul zaharat.

Simptomele de TOC, sunt obsesiile si constrangerile,care pot varia. Obsesii comune includ: frica de murdarie sau de contaminare cu germeni, teama de a provoca daune la alti, teama de a face o greseala, teama de a fi jenant sau a se comporta într-un mod inacceptabil social, frica de ganduri rele sau pacatoase, nevoia de ordine, simetrie , sau exactitate, îndoiala excesiva si nevoia de reasigurare constanta.

Cauze si factori de risc

Cauza exacta a tulburari obsesiv-compulsive (TOC) este necunoscuta, dar o serie de teorii au fost sugerate, cum ar fi: factori genetici, anomalii ale creierului, serotonina, infectii cauzate de bacterii streptococ, evenimente de viata, implicarea familiei - oameni care au parinti care sunt foarte protectivi.

Diagnostic si Tratament

TOC este tratat cu ajutorul medicamentelor si terapiei. Medicamente utilizate includ: inhibitori ai recaptarii serotoninei sau un antidepresive triciclice.

...