Aritmie (ritm cardiac anormal)


Piept | Cardiologie | Aritmie (ritm cardiac anormal) (Disease)


Aritmia, de asemenea, cunoscut sub numele de batai neregulate ale inimii este orice afectiune caracterizata prin activitate electrica anormala a inimii. Bataia poate fi prea repede sau prea lent, si poate fi regulat sau neregulat.

Exista doua grupuri principale: tahicardii, in care rata este mai rapida decât în mod normal, si bradicardie, în care rata este mai lenta.

Cel mai frecvent simptom de aritmie este o constientizarea batailor anormale a inimii, numite palpitatii, care pot fi rare, frecvente, sau continuu. Aritmiile pot sa nu provoace semne sau simptome.

Unii oameni nu au simptome vizibile, care pot include: o fâlfâitura în piept, tahicardie, bradicardie, dureri în piept, dificultati de respiratie, senzatie de lesin, ameteli, lesin (sincopa) sau lesin apropiat. Anumite aritmii pot creste riscul de a dezvolta conditii, cum ar fi: accident vascular cerebral si insuficienta cardiaca.

Cauze si factori de risc

Multe lucruri pot duce la, sau cauza, o aritmie, inclusiv: cicatrizare a tesutului cardiac (cum ar fi un atac de cord); modificari ale structurii inimii, cum ar fi cardiomiopatie, blocarea arterelor din inima ta (boala arterelor coronare); crestere tensiunii arteriale; diabet zaharat, glanda tiroida hiperactiva (hipertiroidie), fumatul, consumul de alcool sau cafeina prea mult, abuzul de droguri; stres; medicamente; suplimente nutritive si tratamente pe baza de plante, soc electric.

Diagnostic si Tratament

Aritmii cardiace sunt adesea detectata prima data prin mijloace simple, dar nespecifice: ascultarea a inimii cu un stetoscop, sau sentimentul de impulsuri periferice. Altele includ: ECG, Holter monitor, eveniment monitor, ecocardiograma, CT sau RMN.

Tratamentul în bradicaridie include pacemaker. Pentru batai de inima rapide (tahicardie), tratamente pot include una sau mai multe dintre urmatoarele variante: medicamente, cardioversie, terapia de ablatiune, manevre vagale. În unele cazuri, chirurgia poate fi un tratament recomandat de aritmii cardiace: procedura de labirint, chirurgie anevrismului ventricular, interventii chirurgicale de bypass coronarian.

...