Obstrucţionare a intestinului gros (colon)


Abdomen | Gastroenterologie | Obstrucţionare a intestinului gros (colon) (Disease)


Descriere

Obstructia intestinului gros (obstructie intestinala) este o conditie de urgenta care impune identificarea timpurie si interventia. În populatia pediatrica, boala Hirschsprung poate semana cu obstructia colonului. Boala Hirschsprung este o tulburare de dezvoltare a sistemului nervos enteric si este caracterizat printr-o absenta celulelor ganglionare din colon rezultând o obstructie functionala. Provocarile în aceasta conditie disting obstructia de colon de la ileus, exclud cauzele non-chirurgicale, precum si determinarea cel mai bun management chirurgical. Distinctia între o obstructie mecanica adevarata si o pseudo-obstructie este importanta, deoarece tratamentul difera.

Simptomele intestinului obstructie pot include: un abdomen umflat, dureri abdominale, care pot fi vagi si usoare, sau ascutite si severa, în functie de cauza obstructiei, constipatie, la momentul de obstructie, si, eventual, crize intermitente de constipatie pentru mai multe luni în avans, în cazul în care o tumora de colon este cauza problemei, o istorie de sangerare rectala (cum ar fi dungi de sânge pe scaun), diaree rezulta din scaun lichid scurgeri în jurul valorii de o obstructie partiala.

Cauze si factori de risc

Cauzele de obstructie intestinala includ: neoplasme, hernii, boli inflamatorii intestinale, volvulus de sigmoid colon (, de colon cecului, transversal), constipatie, fecalom, fecaloma, de colon atrezie, pseudoobstruction intestinal, stricturi benigne (boala diverticulara), endometrioza.

Obstructia colonului este cel mai frecventa la persoanele în vârsta, din cauza incidentei mai mari a neoplasmelor si a altor boli. La nou-nascuti, obstructia de colon poate fi cauzata de un anus neperforat sau alte anomalii anatomice.

Diagnostic si Tratament

Tratamentul pentru obstructia intestinala depinde de cauza conditiei. Tratamentul aceasta poate include: introducerea unui intravenoase (IV) într-o vena în brat, nazo-gastrica (GN) - tub prin nas si în stomac pentru a suge de aer si lichid pentru a calma umflarea abdomenului, plasarea unui tub subtire, flexibil (cateter) in vezica pentru a drena urina si colecta pentru testare.

...