Onchocerciasis (orbire râu)


Ochi | Oftalmologie | Onchocerciasis (orbire râu) (Disease)


Descriere

Onchocerciasis este o boala de piele cauzata de parazitul filarial viermele Onchocerca volvulus. Microfilariatii, în schimb, sunt capabili de a induce raspunsuri inflamatorii intense, în special dupa moartea lor. Murind microfilariatii, au fost recent descoperite pentru a elibera proteinele Wolbachia de suprafata care activeaza TLR2 si TLR4, declansând raspunsurile imune înnascute si producerea inflamatiei si morbiditatea asociate acesteia.

Implicarea oculara prevede denumirea comuna asociata cu onchocerciasis, orbire rau, si poate implica orice parte a ochiului de la conjunctiva sicornee. Microfilaria migreaza la suprafata corneei. Keratita punctiforma se produce în zona infectata. Aceasta determina ca inflamatia sa dispara.

Cauze si factori de risc

Onchocerciasis se transmite la om prin muscatura de blackfly. Acestea zboara rasa repede, crescând riscul de infectare a persoanelor care locuiesc în apropiere, de unde denumirea comuna de orbirea râului. În cadrul corpului uman, viermele adult de sex feminin (macrofilaria) produce mii de viermi copii sau larvar (larve), care migreaza în piele si ochii si sunt cauza de morbiditate.

Diagnostic si Tratament

Ivermectina este medicamentul de electie in tratamentul onchocerciasis. Chirurgia pentru a elimina nodulii infectati ale pielii este, de asemenea, efectuata.

...