Ulceraţie orală (ulcere la nivelul gurii)


Gura | Medicină generală | Ulceraţie orală (ulcere la nivelul gurii) (Disease)


Descriere

Ulceratie orala este o afectiune comuna a mucoasei bucale care rezulta dintr-o serie de etiologii, dar, în afara de a fi asociat cu disconfort sau durere, rareori rezultate în afara de complicatii ocazionale cicatrici. Cele mai multe sunt de sine-rezolvarea si tranzitorie (de exemplu, dupa o muscatura obraz simplu). Cu toate acestea, unele pot solicita interventia unui medic sau a unui dentist. De exemplu, carcinomul grave si pune viata in pericol starea orala adesea initial se manifesta ca o ulceratie orala solitar ale mucoasei.

Cauze si factori de risc Un ulcer orala sau ulceratii este cauzata de pierderea completa a epiteliului însotita de pierderea variabila a tesutului conjunctiv subiacent, ceea ce duce la un aspect crateriform. Acesta poate fi majorat cu edem si / sau proliferarea tesutului inconjurator. Ulcere care nu se vindeca in termen de 2 saptamâni pot fi considerate persistente sau cronice.

Un sistem de clasificare bazat pe o distinctie daca ulceratie este simplu: un ulcer singur, fara implicarea mucoasei ramase; complexa: un ulcer unice sau multiple, cu modificarile incadrand mucoasa, piele, si / sau manifestari sistemice. Leziunea poate fi alb, rosu, sau veziculo-buloase, distrugerea: leziune difuza, cu distrugerea tesutului si implicarea severa sistemica.

Diagnostic si Tratament

Diagnosticul de ulceratii orale mai comune, la un pacient altfel sanatos, este simpla si determinata de istoricul medical si examenul clinic. Cu toate acestea, pacientii cu insuficienta imunologic afectarea (de exemplu, HIV, chimioterapie, malnutritie), se pot prezenta cu mult mai grave, pe scara larga, prezentari atipice care necesita o evaluare cuprinzatoare.

...