Orhită (infecţie testiculară)


General sau altele | - Altele | Orhită (infecţie testiculară) (Disease)


Descriere

Orhita este termenul pentru inflamatia si umflarea unuia sau ambelor testicule. Aceasta este, de obicei cauzata de o infectie, fie bacteriena sau virala.

Cauze si factori de risc

Multe cazuri de orhita sunt cauzate de virusul oreionului. Orhita se poate întâmpla, de asemenea, ca un rezultat al altor infectii, cum ar fi prostatita, epididim, sau boli cu transmitere sexuala, cum ar fi gonoreea sau chlamidia. Barbatii care prezinta infectii recurente, urinare, care au anomalii congenitale ale tractului urinar, sau cei care au un cateter sunt, de asemenea, mult mai expusi riscului de a face orhita.

Oreionul orhita, o complicatie a bolii copilariei virale, este cauza cea mai tipica a orhitei în copilarie. Pana la 30% din barbatii adulti care primesc oreion (cu umflarea glandei parotide, glandele producatoare de saliva-in obraji), vor experimenta, de asemenea, o inflamatie in una sau ambele testicule, uneori.

Simptomele comune includ orhita de sensibilitate, umflarea, sau o senzatie de greutate în zona scrotului si în testicul sau testicule, durere la nivelul testiculelor care se înrautateste atunci la incordare sau in timpul miscarii intestinului, febra, dureri în timpul urinarii, actului sexual, sau ejacularii , descarcare de gestiune de la penis, sânge în sperma.

La barbatii mai în vârsta orhita este de obicei asociata cu o infectie urinara si provocata de aceleasi tipuri de bacterii.

Diagnostic si Tratament

Teste pe care medicul dumneavoastra le poate folosi pentru a diagnostica orhita si pentru a exclude alte cauze de durere testicul include un examen fizic. Un examen fizic poate dezvalui ganglioni limfatici din regiunea inghinala si un testicul extins pe partea afectata; ambele pot fi sensibile la atingere. Medicul dumneavoastra, de asemenea, poate face un examen rectal pentru a verifica extinderea de prostata sau sensibilitatea.

Imagistica cu ultrasunete este folosita pentru a exclude rasucirea din cordonul spermatic (torsiune testiculara).

Antibioticele vor fi prescrise pentru cauze bacteriene, în timp ce infectiile virale sunt tratate simptomatic. În cazul în care cauza este considerata a fi gonoreea sau chlamidia partenerii sexuali trebuie sa fie, de asemenea, tratati. Medicamente pentru durere, cum ar fi acetaminofen sau nonsteroidal medicamentele anti-inflamatorii sunt, de asemenea, frecvent prescrise.

...