Cancer orofaringian

General sau altele | - Altele | Cancer orofaringian (Disease)


Cancerul orofaringian este mai putin frecvent. Aproximativ 890 de oameni sunt diagnosticati in fiecare an in Marea Britanie. Se poate intampla la orice varsta, dar este mult mai probabil sa afecteze persoanele de peste 50 de ani. Este mai frecventa la barbati decat la femei. Exista diferite tipuri de cancer orofaringian, dar cel mai comun este carcinomul cu celule scuamoase. Alte tipuri rare includ cancerul glandelor salivare, limfom, cancer cu celule mici si sarcomul.

Cele mai frecvente simptome ale cancerului de orofaringe sunt: o tumefiere nedureroasa sau nod in gat (este posibil sa simtiti acest lucru singuri sau poate fi descoperit de catre medicul dumneavoastra sau dentist), o durere in gat, care nu se remediaza, dificultate la inghitire, durere de urechi, dificultate la deschiderea gurii si maxilarului (cunoscut sub numele de trismus), respiratia urat mirositoare, modificari in vorbire, pierde in greutate. Aceste simptome sunt frecvente si in alte conditii decat cancerul, iar cei mai multi oameni cu aceste simptome, nu au cancer.

Cauze si factori de risc

Urmatoarea este o lista de cauze sau conditii, care, eventual, ar putea provoca cancerul oro-faringian:

(1) Fumatul si tutun de mestecat

(2) Consumul excesiv de alcool

(3) O dieta saraca in fructe si legume

(4) Maté, o bautura stimulent comuna in America de Sud

(5) nuca Betel de mestecat, un stimulent frecvent utilizat in unele parti ale Asiei

(6) Infectarw cu papilomavirusul uman (HPV)

Diagnostic si Tratament

Exista diferite tipuri de tratament pentru pacientii cu cancer orofaringian. Pacientii cu cancer orofaringian ar trebui sa aiba tratamentul planificat de o echipa de medici cu experienta in tratarea cancerului capului si gatului. Trei tipuri de tratament standard sunt utilizate:

(1) Chirurgie

(2) Radioterapia

(3) Chimioterapia

...You can connect with us directly at anytime

You can connect with us through any social network (LinkedIn, Facebook, X/Twitter) - or else Easy & Quick way to connect via email us at « contact@iValueHealth.NET ».