Osgood schlatter


General sau altele | - Altele | Osgood schlatter (Disease)


Descriere

Boala Osgood Schlatter se manifesta prin suprasolicitarea care are loc în zona genunchiului de adolescentii în crestere. Simptomele cele mai comune sunt dureri de genunchi, umflare, sensibilitate sub rotula. Alte simptome pot include, durere care se agraveaza cu exercitarea, cu scutire de la dureri repaus, edeme sau sensibilitate în genunchi si peste tibie, schiopatând dupa exercitarea, senzatie de constrictie muschii din jurul genunchiului (hamstring si muschii cvadriceps).

Cauze si factori de risc

Osgood Schlatter este cauzata de inflamarea tendonului patelar în cazul în care se ataseaza la fluierul piciorului (tibie). Adolescentii tineri care participa la anumite sporturi, inclusiv fotbal, gimnastica, baschet, si distanta de rulare, sunt cel mai mare risc pentru aceasta boala. Cei trei factori principali care contribuie la Osgood Schlatter-sunt: vârsta cuprinsa între 9 si 16 ani, implicatia în sport pentru tineret, într-un puseu de crestere. Puseu de crestere face copii vulnerabili, deoarece oasele lor, muschii si tendoane sunt în crestere rapida si nu întotdeauna în acelasi timp.

Diagnostic si Tratament

Pacientii cu boala Osgood Schlatter pot fi ajutati de antiinflamatoare si de medicamente de alinare a durerii, gheata, si odihna. Boala Osgood Schlatter de obicei dispare in timp. Unii adulti care au avut Osgood Schlatter au aspect noduros la partea din fata a genunchiului.

...