Osteoartrită


General sau altele | - Altele | Osteoartrită (Disease)


Descriere

Osteoartrita este cea mai comuna forma de artrita. Aceasta produce durere, tumefiere si miscare redusa în articulatii. Ea poate aparea în orice comuna, dar de obicei afecteaza mainile, genunchii, soldurile sau coloana vertebrala.

Osteoartrita descompune cartilajului în articulatii. Cartilajul este tesutul alunecos care acopera capetele oaselor într-o comuna. Cartilajul sanatos absoarbe socul de circulatie. Când pierzi cartilajul, oasele tale se freaca împreuna. In timp, aceasta poate afecta permanent frecarea în comun.

Simptomele pot include durere, rigiditate, un grilaj sau senzatie de slefuire (crepitus), umflaturi comune, moi sau tari.

Cauze si factori de risc

Factorii care pot determina osteoartrita includ: greutatea prea mare, inaintarea în vârsta, iar cel mai mare risc este întâlnit în femei.

Exista mai multe etape de osteoartrita: cartilajul isi pierde elasticitatea si este mai usor de deteriorat; uzura cartilajului determina modificari la osul subiacent (chisturi pot aparea sub cartilaj); biti de os sau cartilaj plutesc vag în spatiu comun; captuseala in comun, sau sinovium, se inflameaza din cauza defalcarii cartilajului care cauzeaza inflamatii citokine (proteine) si enzime.

Diagnostic si Tratament

Un X-ray poate demonstra gradul de distrugere in comun. O scanare CT si / sau RMN se efectueaza pentru mai multe informatii.

Obiectivele tratamentului sunt de a reduce durerea si sa mentina functia. Tratamentul include: exercitii, medicamente nonsteroidale, anti-inflamatorii si medicamente, cum ar fi acetaminofen, si terapie fizica.

...