Osteomielită (infecţie osoasă)

General sau altele | - Altele | Osteomielită (infecţie osoasă) (Disease)


Descriere

Bacteriile pot infecta oasele într-un numar de moduri. Bacteriile pot calatori in os prin vasele de sange din alte zone infectate din organism. Aceasta se numeste osteomielita hematogena, si este cea mai comuna infectie osoasa. O alta modalitate este prin infectia directa, atunci cand bacteriile intra in tesuturile corpului printr-o rana si calatoresc la os.

Simptomele de osteomielita pot include durere si / sau sensibilitate în zona infectata, umflare si caldura în zona infectata, febra, greata, în al doilea rând de a fi bolnav cu infectii, disconfort general, neliniste, senzatie de rau sau, drenaj de puroi prin piele . Simptomele suplimentare pot fi asociate cu aceasta boala ce include transpiratia excesiva, frisoane, dureri de spate mai mici (în cazul coloanei vertebrale este implicat), umflarea gleznelor, picioarelor, picioare si, modificari ale mersului.

Fracturile deschise sunt leziuni care cel mai adesea dezvolta osteomielita, sau o rana deschisa cronica sau infectii ale tesuturilor moi care se pot extinde în cele din urma pâna la suprafata osoasa, ceea ce duce la o infectie osoasa secundar.

Cauze si factori de risc

Osteomielita este o infectie osoasa de multe ori cauzata de bacterii numite Staphylococcus aureus. În functie de modul în care osul devine infectat si vârsta persoanei, alte tipuri de bacterii se pot provoca, de asemenea. La copii si adolescenti, osteomielita afecteaza de obicei oasele lungi ale bratelor si picioarelor.

Osteomielita poate afecta atât adulti si copii. Bacterii sau ciuperci care pot provoca osteomielita, cu toate acestea, difera între grupurile de vârsta. La adulti, osteomielita afecteaza de multe ori vertebre si pelvis. La copii, osteomielita afecteaza de obicei la capetele adiacente ale oaselor lungi. Oasele lungi (oasele membrelor) sunt oase mari, dense, care ofera puterea, structura, si mobilitatea.

Diagnostic si Tratament

Cele mai frecvente tratamente pentru osteomielita sunt antibioticele si chirurgia pentru a elimina portiuni de os, care sunt infectate sau moarte. O biopsie osoasa va dezvalui ce tip de germeni este cauza infectiei, astfel încât medicul poate alege un antibiotic care functioneaza foarte bine pentru acest tip de infectie. Antibioticele sunt de obicei administrate printr-o vena în brat timp de cel putin sase saptamâni. Efectele adverse pot include greata, varsaturi si diaree.

...You can connect with us directly at anytime

You can connect with us through any social network (LinkedIn, Facebook, X/Twitter) - or else Easy & Quick way to connect via email us at « contact@iValueHealth.NET ».