Osteopenie


General sau altele | - Altele | Osteopenie (Disease)


Descriere

Osteopenia este definita ca densitate osoasa scazuta cauzata de scaderea de calciu si fosfor în oase. Osteopenia este adesea un precursor la osteoporoza, o conditie comuna de oase fragile care pot duce la fracturi. Cei doi termeni medicali sunt uneori confundati si este important sa stiti diferenta si modul în care fiecare este legata de artrita.

Cea mai mare diferenta dintre osteopenia si osteoporoza este ca osteopenia nu este considerata o boala în timp ce osteoporoza este. În schimb, osteopenia este considerata un semn pentru riscul de fracturi.

Cauze si factori de risc

În ultimele 3 luni de sarcina, cantitati mari de calciu si fosfor sunt transferate de la mama la copil, astfel încât oasele copilului vor creste. Un copil prematur nu poate primi cantitatea corecta de calciu si fosfor necesare pentru a forma oase puternice. În timp ce în activitatea de uter, fatut creste în ultimele 3 luni de sarcina. Aceasta activitate este considerata a fi importanta pentru dezvoltarea oaselor. Majoritatea nou-nascutilor foarte prematuri au limitata activitatea fizica, care poate contribui, de asemenea, la oase slabe. Copiii foarte prematuri pierd mult mai mult fosfor in urina lor decat copiii care se nasc la termen.

O lipsa de vitamina D poate duce de asemenea la osteopenie la sugari. Vitamina D ajuta corpul sa absoarba calciul din intestine si rinichi. În cazul în care copiii nu primesc suficient vitamina D, calciu si fosfor, nu vor fi absorbite în mod corespunzator.

O problema la ficat, numita colestaza poate provoca, de asemenea, probleme cu vitamina D. Diureticele sau steroizii pot provoca, de asemenea, un nivel scazut de calciu.

Diagnostic si Tratament

Terapia are ca scop reducerea ratei de pierdere osoasa si prevenirea osteoporozei la achizitionarea pacientul. Tratamentul include: cresterea in exercitiu, si nutritie mai buna, inclusiv cresterea de vitamina D si calciu. Furnizorul de servicii medicale poate prescrie medicamente utilizate pentru tratamentul osteoporozei.

...