Otită medie (infecţie a urechii medii)


General sau altele | - Altele | Otită medie (infecţie a urechii medii) (Disease)


Descriere

Otita medie reprezinta inflamatia urechii medii. Multe stari diferite sunt concentrate împreuna în otita medie pe termen lung - inclusiv infectii cauzate de o serie de virusuri sau bacterii diferite, sau prezenta diferitelor tipuri de lichid neinfectat.

Cauze si factori de risc

Prezenta de lichid a urechii medii si roseata sau inflamatia timpanul este de obicei mentionata ca otita medie acuta, si de obicei cauzata de infectii bacteriene.

Otita medie cronica de lunga duratase refera la lichidul urechii medii (cu sau fara infectie). Lichidul în ureche, fara semne de infectie sau inflamatie, este de obicei numit otita medie cu efuziune .

Otita medie acuta este de obicei rapida si de scurta durata. Otita medie acuta este de obicei asociata cu acumulare de lichid în urechea medie, împreuna cu semne sau simptome de infectie a urechii; un timpan bombat, de obicei însotit de durere, sau un timpan perforat, de multe ori cu drenaj din material purulent. Febra poate fi prezenta.

Otita medie cronica este o inflamatie persistenta a urechii medii, de obicei, pentru minim o luna. Acest lucru este într-o distinctie de a infecta urechea acuta, care de obicei dureaza doar cateva saptamani. Otita medie cronica se poate dezvolta dupa o perioada prelungita de timp, cu presiune lichida sau negativa in spatele timpanului.

Diagnostic si Tratament

Otita medie acuta este de obicei diagnosticata prin vizualizarea membranei timpanice în combinatie cu istoricul clinic adecvat.

Cele mai multe infectii ale urechii se vor vindeca de la sine, fara antibiotice. Antibioticele sunt prescrise pentru simptome persistente. Medicamentele pentru durere, nonsteroidal anti-inflamatorii medicamente (ibuprofen, naproxen) si acetaminofen sunt administrate pentru durere.

...