Torsiune ovariană

General sau altele | - Altele | Torsiune ovariană (Disease)


Descriere

Torsiunea de ovar este rasucirea de ovar, datorita influentei de o alta conditie sau boala. Acest lucru duce la dureri abdominale extrem de mici.

Torsiunea de ovar se produce rar, doar la femei. Ea poate aparea la femeile de toate varstele, dar cele mai multe femei care se confrunta cu acest lucru sunt tinerele. Aproximativ 70-75% din cazuri apar la femeile sub 30 de ani. Aproximativ 20% din toate cazurile raportate sunt la femeile gravide.

Torsiunea de ovar, de obicei, apare într-un singur ovar la un moment dat. Ele pot sa apara în oricare dintre ovare normale sau extinse la trompelor uterine, si, ocazional, se dezvolta în ambele.

Simptomul caracteristic de torsiune ovariana este debutul brusc al unei dureri abdominale inferioare, care radiaza la spate, laterale si coapsa. Greata, varsaturi, diaree si constipatie pot însoti durerea. Pacientul poate, de asemenea, experimenta sensibilitate în zona abdominala inferioara, o febra usoara si tahicardie

Cauze si factori de risc

Exista o varietate de conditii care pot provoca torsiune de ovar, de la modificari în ovare normale, anomalii congenitale si de dezvoltare, sau chiar la o boala care afecteaza tubul sau ovarul. Ovare normale care experimenteaza spasme sau modificari ale vaselor de sânge in mesosalpinx pot deveni rasucite. De exemplu, în cazul în care venele din mesosalpinx devin congestionate, ovarele vor fi supuse torsiunii.

Anomalii de dezvoltare ale trompei uterine, cum ar fi tuburile extrem de lungi fata de cele normale sau o lipsa mesosalpinx va provoca torsiunea de ovar. Boli cum ar fi chisturi ovariene sau fibroame, tumora de ovar sau de tuburi, si traumatisme fie la ovare sau tuburi vor provoca, de asemenea, torsiunea de ovar.

Diagnostic si Tratament.

Tratamentul pentru torsiunea ovariana este în ascensiune si include chirurgia laparoscopica pentru a calma torsiune ovariana, sau pentru a elimina un ovar, care este afectat de lipsa aportului de sange.

...You can connect with us directly at anytime

You can connect with us through any social network (LinkedIn, Facebook, X/Twitter) - or else Easy & Quick way to connect via email us at « contact@iValueHealth.NET ».