Vezică urinară hiperactivă


General sau altele | - Altele | Vezică urinară hiperactivă (Disease)


Incontinenta urinara (IU) este orice scurgere involuntara de urina. Aceasta poate fi o problema comuna si dureroaae, care poate avea un impact profund asupra calitatii vietii. Incontinenta urinara aproape întotdeauna rezulta dintr-o conditie tratabile, dar neraportata medicilor.

Cauze

Incontinenta vezicii urinare are un numar de cauze. Femeile sunt cele mai susceptibile de a dezvolta incontinenta in timpul sarcinii si la nastere sau dupa schimbarile hormonale ale menopauzei, din cauza muschilor pelvieni slabit.

Cauzele pot include: (1) poliurie - productia de urina excesiva, care, la rândul ei, are cele mai frecvente cauze: diabetul zaharat necontrolat terapeutic, polidipsie primara (consum excesiv de lichide), diabet insipid central de diabet nefrogen. Poliuria provoaca în general urgenta urinara si frecventa urinara, dar nu conduce în mod necesar la incontinenta; (2) cofeina sau bauturi cola stimuleaza, de asemenea, vezica urinare; (3) prostata marita este cea mai frecventa cauza de incontinenta la barbati dupa varsta de 40 de anil; ai mult decât atât medicamentele sau radiatiile utilizate pentru tratarea cancerului de prostata pot provoca, de asemenea, incontinenta (4) Tulburari, cum ar fi scleroza multipla, spina bifida, boala Parkinson, accidente vasculare cerebrale si leziuni ale coloanei vertebrale pot interfera cu functia nervului vezicii urinare.

Exista mai multe tipuri de incontinenta: incontinenta functionala, incontinenta vezicii urinare hiperactive, incontinenta imperioasa, si incontinenta de stres.

Diagnostic si Tratament

Testele recomandate sunt testul de stres al vezicii urinare, sumar de urina si cultura de urina, ecografie, cistoscopie. Tratamentul pentru incontinenta urinara depinde de tipul de incontinenta, severitatea problemei si cauza principala.

...