Supradozaj


General sau altele | - Altele | Supradozaj (Disease)


Descriere

O supradoza de droguri este utilizarea accidentala sau intentionata a unui medicament sau medicamente într-o suma care este mai mare decât este utilizat în mod normal.

Toate medicamentele au potentialul de a fi utilizat în mod abuziv, indiferent daca din punct de vedere este prescris de un medic, sau este cumparat peste tefghea de la farmacia locala, sau sunt cumparate ilegal pe strada. Luate în asociere cu alte medicamente sau cu alcool, poate provoca moartea sau grave consecinte pe termen lung.

Cauze si factori de risc

Copiii sunt deosebit de expusi riscului de supradozaj accidental, reprezentând peste un milion de intoxicatii în fiecare an de la droguri, alcool, si alte substante chimice si substante toxice. Persoanele care sufera de depresie si care au ganduri de sinucidere sunt, de asemenea, un risc ridicat la supradoza de droguri.

Supradoza accidentala de medicamente poate fi rezultatul abuzului de medicamente pe baza de prescriptie sau de medicamente utilizate în mod obisnuit, cum ar fi antialgice si caile de atac la rece. Simptomele difera în functie de drogurile luate. Unele dintre medicamentele frecvent implicate în cazuri de supradozaj sunt enumerate mai jos, împreuna cu simptome si rezultatul.

Diagnostic si Tratament

Diagnosticul unei supradoze de droguri se poate baza pe simptome care se dezvolta, cu toate acestea, medicamentul poate face pagube importante organismului înainte de a dezvolta simptome semnificative. În cazul în care pacientul este constient, el sau ea poate fi în masura sa spuna ce medicamente au fost luate si în ce cantitati.

Isotira medicala si sociala a pacientului poate ajuta într-un diagnostic. De exemplu, o lista de medicamente pe care pacientul le ia, indiferent daca a fost sau nu consumat alcool, chiar daca pacientul nu a mâncat în ultimele câteva ore înainte de supradozaj, poate fi valoros în determinarea a ceea ce a fost luat si cat de repede se va fi absorbit în sistem.

Terapia include tratament de sustinere pentru a împiedica deteriorarea permanenta de supradozaj. Continuarea tratamentului depinde de supradozaj, deoarece nu toate medicamentele au antidoturi.

...