Supradozaj de paracetamol (acetaminofen)

General sau altele | - Altele | Supradozaj de paracetamol (acetaminofen) (Disease)


Descriere

Acetaminofenul este un medicament utilizat frecvent fara prescriptie, si supradozaj acetaminofen este una dintre cele mai comune intoxicatii în întreaga lume.

Efectele unei supradoze vor varia, în functie de o serie de factori, inclusiv doza acetaminofenului si daca aceasta a fost luata cu orice alte medicamente, alcool sau droguri de strada.

Curând dupa ce a luat o supradoza de paracetamol, persoana poate sa nu prezinte simptomele unei supradoze. Ele pot ramâne simptome libere pâna la 24 de ore dupa ce ati luat o supradoza toxica de paracetamol.

Dupa aceasta perioada initiala, urmatoarele simptome sunt comune în intoxicare acetaminofen: greata, varsaturi, individul nu pate sa manânce sau lipsa poftei de mancare, dureri abdominale. Acetaminofenul, în caz de supradozaj poate deteriora grav ficatul. În cazul în care prejudiciul este sever, un transplant de ficat poate fi necesar, în scopul de a salva o viata.

Cauze si factori de risc

Cu toate acestea, luând în cronici o doza acetaminofen, care este prea mare poate duce la supradozaj. Acetaminofenul este un ingredient comun într-o mare varietate de produse non-baza de prescriptie medicala si baza de prescriptie medicala, precum si supradozajul accidental este adesea rezultatul de a lua mai multe produse care contin acetaminofen

Rezultatul pentru cineva care are un supradozaj acetaminofen depinde în mare masura de trei factori: cantitatea de acetaminofen ingerata, calendarul de tratament de urgenta, precum si sanatatea general al persoanei.

Diagnostic si Tratament

Daca o doza toxica este luata si tratament de urgenta este întârziat, insuficienta hepatica poate urma. Insuficienta hepatica poate însemna ca un transplant de ficat poate fi necesar. Alternativ, în cazul în care tratamentul unei supradoze toxice este început mai devreme, persoana se poate recupera fara probleme.

Daca un pacient prezinta dupa ingesti multiple sau ingestia cronica de supra-terapeutice de doze de APAP in parcursul unor ore sau zile, pentru a evalua prezenta unei concentrari persistente de APAP serice si a indicatorilor de laborator de hepatotoxicitate.

Incepe terapia N-acetilcisteina (NAC), în cazul în care pacientul are aspartat aminotransferazei (AST) si alanin aminotransferazei (ALT) sau o concentratie serica masurabila de APAP.

Daca un pacient prezinta 8-24 ore sau mai mult dupa o ingestie acuta, sa initieze si sa evalueze CNA terapie pentru probe de laborator de hepatotoxicitate. În cazul în care dovada de hepatotoxicitate exista, în continuare NAC terapie si sa consulte un centru regional de control otrava pentru orientari cu privire la o schema de tratament.

Administrarea CNA, în cazurile de insuficienta hepatica a fost asociata cu o incidenta mai scazuta a edemului cerebral si de supravietuire imbunatatit. Prin urmare, CNA tratamentul trebuie initiat în cazul...You can connect with us directly at anytime

You can connect with us through any social network (LinkedIn, Facebook, X/Twitter) - or else Easy & Quick way to connect via email us at « contact@iValueHealth.NET ».