Supradozaj de doxylamine


General sau altele | - Altele | Supradozaj de doxylamine (Disease)


Descriere

Doxilamina ca un singur medicament (care nu face parte dintr-o combinatie) este folosit ca tratament pe termen scurt pentru problemele de somn (insomnie). Simptomele de supradozaj pot include: pupile mari, înrosirea fetei, febra, halucinatii, stare de slabiciune, tremuraturi (tremor), spasme musculare, pierderea constientei, convulsii. La copii, in primul rand poate aparea entuziasmul, si poate fi urmata de pierderea de coordonare, somnolenta, pierderea constientei, convulsii.

O reactie alergica foarte grava, la acest medicament este putin probabil, dar solicitati imediat asistenta medicala în cazul în care aceasta se produce. Simptomele unei reactii alergice grave pot include: eruptie cutanata, mâncarime / umflarea (în special a fetei / limbii / gâtului), ameteli severe, probleme de respiratie.

Cauze si factori de risc

Doxilamina este frecvent implicata în supradoze accidentale si intentionate. Rabdomioliza si insuficienta renala acuta secundara sunt complicatii rare, dar potential grave, ceea ce face recunoasterea precoce si tratamentul de baza. Cu un numar mare de antihistaminice si ajutoare de somn necesita prescriptie medicala disponibile pentru publicul larg, este important sa se tina cont de faptul ca supradozaj este o problema potentiala. Complicatiile asociate cu supradozajul de aceste medicamente sunt la fel de amenintatoare de viata ca cele asociate cu medicamente bazate de prescriptie medicala.

Diagnostic si Tratament

Pacientul este sustinut cu oxigen suplimentar si fluide intravenoase. Sedare cu benzodiazepine (Valium, Ativan) este uneori necesar. Intoxicatiile severe pot necesita un tub de respiratie. În cazul în care simptomele sunt severe fizostigmina poate fi administrat.

...