Supradozaj de amfetamine


General sau altele | - Altele | Supradozaj de amfetamine (Disease)


Descriere

Amfetamina este într-o clasa de medicamente care imita hormonal de adrenalina, care este eliberat in corpurile noastre in timpul perioadelor de stres. Din momentul in care imita adrenalina, Amfetaminele intensifica, de asemenea, simturile si face utilizatorul sa se simta mai alert si mai treaz.

Unele semne de supradozaj de amfetamina poate fi agitatie, tremor, respiratie rapida, confuzie, panica, greata, varsaturi sau convulsii. Daca crezi ca tu sau cineva din jurul tau sufera de o astfel de supradoza, este important sa se caute ajutor medical imediat.

Cauze si factori de risc

Amfetaminele stimuleaza sistemul nervos central, prin cresterea cantitatii de anumite substante chimice în organism. Ca urmare, medicamentul creste rata de bataie a inimii unui individ si a tensiunii arteriale pentru a face sa se simta euforic si plini de energie.

Un supradozaj de amfetamina poate fi foarte periculos, mai ales daca utilizatorul are amfetamine mixte cu alte substante, cum ar fi alcoolul, cocaina sau ecstasy.

Diagnostic si Tratament

Un examen fizic si teste de laborator pot fi efectuate pentru a exclude leziuni de organe.

Tratamentul depinde de severitatea simptomelor, dar pot include antipsihotice (haloperidol), benzodiazepine (diazepam, lorazepam) si fluide intravenoase. Consiliere psihologica pentru dependenta este adesea justificata.

...