Supradozaj de antidepresive


General sau altele | - Altele | Supradozaj de antidepresive (Disease)


Descriere

Ca în cazul oricarui medicament, exista un risc de a avea o supradoza antidepresiva. Deoarece exista numeroase tipuri de antidepresive, semnele de supradozaj pot varia în functie de ceea ce a fost luat, anumite antidepresive si cât de mult a fost luat.

Semnele initiale ale unei supradoze începe în curs de dezvoltare în termen de câteva ore de la consumarea de droguri. Aceste simptome de supradozaj sunt batai rapide ale inimii, somnolenta, uscaciunea gurii, greata, varsaturi, diaree, retentie urinara, confuzie si cefalee. Un supradozaj antidepresiv este foarte periculos, deoarece aceste simptome pot escalada cu usurinta, ar putea duce la colaps respirator, coma sau chiar moarte.

Supradoze antidepresive sunt mai frecvente decât oameni ar putea crede, de fapt, supradozele de pe antidepresive sunt cele mai frecvente cauze de otravire de droguri vazute in camere de urgenta. Daca crezi ca tu sau cineva din jurul tau sufera de supradozare, este important sa solicitati imediat asistenta medicala.

Cauze si factori de risc

Antidepresivele sunt starea de spirit-medicament stabilizatoare care trateaza anumite tulburari de dispozitie, cum ar fi depresia, anxietatea, si tulburarea de stres posttraumatic. Se crede ca neurotransmitatori, cum ar fi serotonina si dopamina afecteaza în mod direct starea de spirit a unei persoane, prin urmare, antidepresivele lucreaza pentru a creste activitatea acestor neurotransmitatori din creier.

Exista numeroase motive de ce o persoana poate sa supradozeze antidepresivele, de exemplu, ei pot simti ca medicamentul nu are efect astfel încât ei considera sa ia mai mult.

Diagnostic si Tratament

Istorie si examene fizice sunt efectuate. Testele de laborator si radiologie sunt de facut pentru a exclude alte cauze ale simptomelor.

Tratamentul consta în tratament de sustinere cu fluide intravenoase, benzodiazepine si protectia pacientului. Nu exista nici un antidot specific. Supradoze triciclice necesita doze mari de bicarbonat de sodiu.

...