Supradozaj de benzodiazepine (valium)


General sau altele | - Altele | Supradozaj de benzodiazepine (valium) (Disease)


Descriere

Benzodiazepinele sunt clasificate ca grupe de medicamente psihoactive, care sunt utilizate pentru a induce somnul, produc sedare, ameliorarea anxietatii si tratarea spasmelor musculare. Actiunea de scurta durata a Benzodiazepinele este utilizata în general pentru pacientii cu debut de insomnie (dificultatea de a adormi), fara anxietate în timpul zilei, în timp ce Benzodiazepinele cu o durata mai lunga de actiune sunt utilizate pentru a trata insomnia la pacientii cu anxietate in timpul zilei. Cu toate acestea, acest medicament nu trebuie utilizat în fiecare zi pentru probleme de somn, care rezista mai mult de cateva zile. Daca este utilizat în acest fel, drogul îsi pierde eficacitatea sa în termen de câteva saptamâni.

O persoana care a luat o supradoza de unul dintre aceste medicamente poate avea echilibru precar, dificultati de mers, vorbire neclara, si probleme cu memoria si concentrarea. În functie de suma luata si cantitatea de timp care a trecut de la supradozaj, persoana poate experimenta respiratie deprimata (lenta, superficiala), coma, stop cardiac, piele rece / hipotermie, si hipotensiune arteriala.

Cauze si factori de risc

O supradoza de medicamente benzodiazepine, mai ales în combinatie cu alte substante, poate fi fatal. De aceea, benzodiazepine poate fi utilizat cu alte medicamente din supradoze cu intentie (de exemplu, tentative de suicid). În general, abuzul de benzodiazepine este deosebit de comun în rândul persoanelor care sunt dependenti de cocaina sau heroina.

Supradoza cu benzodiazepine poate sa apara în rândul persoanelor fizice cu insomnie cronica sau anxietate severa care sunt disperati pentru o solutie la problemele lor si sa îsi asume faptul ca o doza mai mare va fi mai eficienta fara a tine cont de potentialele consecinte periculoase.

Diagnostic si Tratament

Aceste simptome respiratorii si circulatorii sunt tratate agresiv. Tratament specific poate include ventilatie mecanica si fluide intravenoase. Un agent de inversare, flumazenil (Romazicon), este disponibil, dar trebuie sa fie utilizat cu precautie, deoarece poate induce convulsii la pacientii tratati cu benzodiazepine cronic.

...