Supradozaj de plumb


General sau altele | - Altele | Supradozaj de plumb (Disease)


Descriere

Otravirea cu plumb (de asemenea, cunoscut sub numele de plumbism, Pictonum colica, saturnism, colici Devon, sau colici pictor) este o afectiune cauzata de nivelurile crescute de plumb din organism.

Plumbul interfereaza cu o varietate de procese ale organismului si este toxic pentru multe organe si tesuturi, inclusiv inima, oase, intestine, rinichi, precum si sisteme de reproducere si sistemul nervos. Acesta interfereaza cu dezvoltarea sistemului nervos si, prin urmare, este deosebit de toxic pentru copii, cauzând tulburari comportamentale si de invatare. Simptomele includ dureri abdominale, confuzie, dureri de cap, anemie, iritabilitate, si, în cazuri severe convulsii, coma si moarte.

Simptomele sunt nespecifice si pot fi subtile, si cineva cu nivelul de plumb ridicat poate sa nu arate nici un fel de simptom. Simptomele se dezvolta de obicei in decurs de saptamani sau luni, durata in care plumbul se acumuleaza în organism. Intoxicatiile cu compusi ai plumbului organici are simptome în special în sistemul nervos central, cum ar fi insomnie, delir, deficitele cognitive, tremor, halucinatii si convulsii.

Primele simptome ale saturnismului la adulti sunt de obicei nespecifice si includ depresia, pierderea poftei de mâncare, dureri abdominale intermitente, greata, diaree, constipatie si dureri musculare. Alte semne timpurii la adulti includ stare de indispozitie, oboseala, scaderea libidoului, precum si probleme cu somnul. Un gust neobisnuit în gura si schimbarile de personalitate sunt, de asemenea, semne timpurii.

Cauze si factori de risc

Intoxicatia cu plumb apare cel mai frecvent în timp. Valoarea aspirata de plumb care nu este eliminat din organism si se acumuleaza. Plumbul determina anemie, scaderea IQ-ul, dureri abdominale, constipatie, si leziuni renale.

Copiii sunt mult mai sensibili, iar expunerea este de multe ori de la exfolierea din zugravelile vechi. Alte tipuri de expunere sunt de la hobby-uri, jucarii, si la adulti tragerea cu gloante de plumb.

Diagnostic si Tratament

Diagnosticul include determinarea semnelor clinice si istoricul medical, cu ancheta în caile posibile de expunere. Toxicologi si specialist din clinicile medicale în zona de intoxicare, pot fi implicate în diagnostic si tratament. Principalul instrument în diagnosticarea si evaluarea severitatii intoxicatiei cu plumb este analiza de laborator a nivelului de plumb din sânge.

Pilonii de tratament sunt scoaterea din sursa de plumb si, pentru persoanele care au un nivel semnificativ mai ridicat de plumb in sange sau care au simptome de otravire se recomanda tratamentul chelator.

...