Supradozaj de clor (înălbitor)

General sau altele | - Altele | Supradozaj de clor (înălbitor) (Disease)


Descriere

Clorul este un produs chimic utilizat în principal în înalbitori dezinfectanti, apa si, în fabricile de celuloza. Ingestia si alte expuneri in fata acestui produs chimic poate cauza simptome diferite. Clorul este foarte coroziv si poate aduce pagube semnificative la nivelul tesuturilor corpului.

Tipul si severitatea simptomelor variaza în functie de cantitatea produsului chimic implicat si natura expunerii.

Intoxicatia chimica cu clor include cele 34 de simptome: iritarea sistemului respirator superior, dureri în piept, tuse, greata, varsaturi, senzatie de arsura, dificultati de respiratie, ameteli, dureri în gât, tulburari de vedere, nas care curge, sufocare, lesin, iritatii ale pielii, arsuri ale pielii , iritatii oculare, arsuri oculare, adaparea ochiilor, dificultati de respiratie, dureri de cap, acidoza metabolica hyperchloremica, cresterea sau scaderea tensiunii arteriale, ulceratii ale gurii, respiratie suieratoare, lichid în plamâni sau gat, pneumonie, edem, senzatie de arsuri in gura, arsuri gastro-intestinale, hemoragii gastro-intestinale, sânge în scaun, sânge în voma, oxigenarea redusa a sângelui, degeraturi.

Cauze si factori de risc

Clorul reactioneaza cu apa din sau din afara organismului pentru a forma acidul clorhidric si acid hipocloros. Ambele sunt extrem de otravitoare.

Diagnostic si Tratament

O radiografie la piept poate fi efectuate pentru a detecta efectele inhalarii de clor sau de efecte grave la esofag si stomac. O scanare CT sau gastroenterologie poate fi necesara în cazurile severe.

Tratamentul include: eliminarea iritantului, de curatare a pielii, si tratarea oricarui simptom.

...You can connect with us directly at anytime

You can connect with us through any social network (LinkedIn, Facebook, X/Twitter) - or else Easy & Quick way to connect via email us at « contact@iValueHealth.NET ».