Sindromul de suprasolicitare

General sau altele | - Altele | Sindromul de suprasolicitare (Disease)


Descriere

Sindromul de suprasolicitare, de asemenea, numit tulburare de traumatisme cumulative (CTD) sau prejudiciu tulpina repetitive (RSI), sunt conditii caracterizate prin iritatie cronica la o parte a corpului.

Simptomele tind sa se dezvolte treptat si se agraveaza în timp, daca este lasata netratata. Simptomele apar, în principal, în umeri, brate si mâini. Simptomele precoce ale sindromului de suprasolicitarea includ: disconfort muscular, dureri articulare, sentimente calde sau reci, senzatie de constrictie musculara si spasme, amorteala si furnicaturi.

S-ar putea fi asociat simptomelor de oboseala, dureri de cap, anxietate si pierderea de concentrare. Odata cu progresarea starii durerea si disconfortul poate deveni constanta, poate exista o pierdere de forta musculara, senzatii de arsura în tesuturi, si tulburari de somn.

Multe conditii se încadreaza în categoria sindromului suprasolicitarii, unele dintre acestea sunt descrise mai jos: mana si incheietura mainii (Sindromul de tunel carpian, tendinita incheieturii mainii), cot (cot de tenis, Cot jucatorului de golf), umar (Sindromul Impingement), sold, genunchi si picioare (fracturi de stres, atele fluierul piciorului, condromalacie), picior si glezna (Ahile Tendinite, Sindromul de tunel Tarsal, Tendinite tibial posterior).

Cauze si factori de risc

Factorii care pot duce la OOS în curs de dezvoltare includ: pozitii incomode sau constrânsa, miscarile repetitive, tensiune musculara prelungita, detinerea sau deplasarea puternica, o ergonomie saraci; practicile de lucru precare de exemplu: slaba gestionare a timpului, tehnici de lucru precare, lipsa de instruire, de exemplu, factorii psihosociali: volumul de munca excesiv, termenele, mediu de lucru social si fizic.

Diagnostic si Tratament

Tratamentul conservator este mult mai eficient cu cat este mai repede pus in practica dupa primele simptome. Terapeutul ocupational poate plasa zona afectata într-o atela. Atela va ajuta sa se odihneasca zona dureroasa, de a promova vindecarea, si pentru a permite non-afectatele articulatiile sa functioneze în continuare. Alte masuri conservatoare pot fi recomandate, cum ar fi injectarea (de medic), bai de contrast / exercitiu glazura, blând, precum si modificarea activitatilor.

...You can connect with us directly at anytime

You can connect with us through any social network (LinkedIn, Facebook, X/Twitter) - or else Easy & Quick way to connect via email us at « contact@iValueHealth.NET ».