Durere, febră


General sau altele | - Altele | Durere, febră (Disease)


Durerea este un sentiment neplacut, care este transmis la creier prin neuroni senzoriali. Disconfortul semnaleaza un prejudiciu real sau potential pentru organism.

Cu toate acestea, durerea este mai mult decat o senzatie, sau constientizarea fizica a durerii; aceasta include, de asemenea, perceptia, interpretarea subiectiva a disconfortului. Perceptia ofera informatii cu privire la localizarea durerii, intensitatea, si caracterul sau. Diferitele raspunsuri constiente si inconstiente, atat la senzatie si perceptie, inclusiv raspuns emotional, adauga definitie suplimentara a notiunii de ansamblu a durerii.

Febra este cresterea temporara a temperaturii corpului in raspunsul la unele boli sau a unei boli.

Un copil are o febra atunci cand temperatura este mai mare sau egal unul dintre aceste niveluri: 100. 4 ° F (38 ° C) masurata in partea de jos (rectal); 99. 5 ° F (37,5 ° C), masurata in gura (oral); 99 ° F (37,2 ° C), masurat in brat (axilar). Un adult are, probabil, o febra atunci cand temperatura este mai mare de 99 - 99. 5 ° F (37. 2 - 37. 5 ° C), in functie de ora din zi.

Cauze si factori de risc

Durerea apare din orice numar de situatii. Prejudiciul este o cauza majora, dar durerea poate aparea, de asemenea, de la o boala. Ea poate insoti o stare psihologica, cum ar fi depresia, sau poate sa apara chiar si in absenta unui declansator recunoscut.

Durerea este cel mai frecvent simptom de leziuni si a bolii, precum si descrierile pot varia in intensitate de la o durere de simpla la agonie insuportabila. Nociceptorii au capacitatea de a transmite informatii creierului care indica locatia, natura si intensitatea durerii.

Perceptia durerii, de asemenea, variaza in functie de locatia de durere. Tipurile de stimulii care provoaca un raspuns al durerii pe piele includ intepaturi, taiere, strivire, arsura, si congelare. Acesti stimuli nu ar genera aceleasi raspuns in intestin. Durerile intestinale apare la stimuli, cum ar fi umflarea, inflamatie, si distensie.

Aproape orice infectie poate provoca o febra.

Diagnostic si Tratament

In general, in cazul in care febra nu cauzeaza disconfort, febra in sine nu trebuie sa fie tratata. Nu este necesar sa se treze febra cu exceptia cazului in care medicul recomanda.

Febra este redusa de urmatoarele medicamente ce pot fi folosite la domiciliu: acetaminofen, ibuprofen, aspirina.

...