Tulburare de panică


General sau altele | - Altele | Tulburare de panică (Disease)


Descriere

Tulburarea de panica este o tulburare de anxietate. Aceasta cauzeaza atacuri de panica, care sunt sentimentele bruste de teroare fara nici un motiv. Puteti simti, de asemenea, simptome fizice, cum ar fi batai rapide ale inimii, dureri în piept, dificultati de respiratie, ameteli.

Simptomele de tulburare de panica includ atacuri bruste de frica si de nervozitate, precum si simptome fizice, cum ar fi transpiratii si batai rapide ale inimii. În timpul unui atac de panica, frica de raspuns este disproportionata în raport cu situatia, care de multe ori nu este un pericol. De-a lungul timpului, o persoana cu tulburare de panica dezvolta o teama constanta de a avea un alt atac de panica, care poate afecta functionarea de zi cu zi si calitatea generala a vietii.

Cauze si factori de risc

Tulburarea de panica este diferita de frica normala si reactiile de anxietate la evenimentele stresante din viata noastra. Tulburarea de panica este o afectiune grava care loveste fara motiv sau avertizare.

Atacurile de panica se pot întâmpla oricând, oriunde si fara avertisment. Puteti trai cu frica unui alt atac si puteti evita locurile unde ati avut un atac. Pentru unele persoane, frica preia vietile lor si nu pot parasi casele lor.

Tulburarea de panica apare adesea impreuna cu alte afectiuni grave, cum ar fi drepresia, alcoolismul, sau abuzul de droguri.

Diagnostic si Tratament

Tulburarea de panica este mai frecventa la femei decat la barbati. Ea începe de obicei atunci când oamenii sunt tineri adulti. Uneori incepe atunci când o persoana se afla sub stres. Starea celor mai multi oameni se imbunatateste cu tratament. Terapia va poate arata cum sa recunoasteti si sa schimbati tiparele voastre de gândire înainte de a se duce la panica. Medicamentele pot ajuta, de asemenea.

...