Ileus paralitic (paralizia intestinului)

General sau altele | - Altele | Ileus paralitic (paralizia intestinului) (Disease)


Ileus paralitic este un termen folosit pentru obstructia intestinului din cauza paraliziei muschilor intestinali. Paralizia nu trebuie sa fie completa pentru a determina ileus, dar muschii intestinali trebuie sa fie inactivi pentru a preveni trecerea alimentelor si conduce la un blocaj functional al intestinului.

Ileus paralitic se caracterizeaza prin sensibilitate abdominala si distensie, lipsa de sunete intestinale, lipsa de flatus, greata si varsaturi. Ar putea aparea febra, scaderea productiei urinare, dezechilibru electrolitic, deshidratare, si detresa respiratorie. Pierderea de lichide si electroliti poate fi extrema, si, cu exceptia cazului in care sunt inlocuite, conditia poate duce la hemoconcentratie, hipovolemie, insuficienta renala, soc si deces.

Cauze si factori de risc

Ileus este cel mai adesea asociat cu o infectie a peritoneului sau alte infectii intra-abdominale, cum ar fi apendicita. Aceasta este una din cauzele majore de obstructie intestinala la sugari si copii. O alta cauza frecventa a ileusului este o intrerupere sau reducere a alimentarii cu sange a abdomenului. Manipularea intestinului in timpul interventiei chirurgicale abdominale poate provoca, de asemenea, oprirea peristaltismului intestinal, astfel incat oamenii care au avut interventii chirurgicale abdominale au mai multe sanse de a experimenta ileus.

Ileus paralitic este un efect secundar comun al unor tipuri de interventii chirurgicale, in aceste cazuri, este numit ileus postoperator. Acesta se poate produce, de asemenea, de la anumite medicamente si leziuni cauzate de diverse boli (pancreatita acuta). Ileus paralitic cauzeaza constipatie si balonare.

Diagnostic si Tratament

Tratamentul pentru ileus paralitic incepe cu solicitarea de ingrijire medicala, ceea ce va duce probabil la internarea in spital pentru tratament. Tratamentul de obicei, implica plasarea unui tub prin nas sau stomac pentru a atenua simptomele.

...You can connect with us directly at anytime

You can connect with us through any social network (LinkedIn, Facebook, X/Twitter) - or else Easy & Quick way to connect via email us at « contact@iValueHealth.NET ».