Infecţii parazitare


General sau altele | - Altele | Infecţii parazitare (Disease)


Infectiile parazitare reprezinta contaminarea unui organism cu un alt organism viu, care apoi incepe sa se hraneasca sau sa traiasca in organism initial.

Un parazit supravietuieste prin deturnarea unui alt organism, privindu-l de nutrienti si lasand in urma deseuri toxice. La om, aceasta inseamna, in general, infectii cu paraziti foarte mari, care pot fi vazuti, cum ar fi tenii sau cum ar fi Amoeba care au studiu de laborator intensiv pentru a se gasi.

Cauze si factori de risc

Cand majoritatea oamenilor au o infectie parazitara devin bolnavi, deoarece corpurile lor nu ar trebui sa joace gazda pentru alte organisme mici sau mari ale anumitor tipuri, si aceste alte organisme pot provoca distrugerea corpului, inclusiv moartea, daca nu sunt cumva eliminate.

Cea mai mare sansa de a dobandi infectii parazitare tinde sa apara in tarile subdezvoltate, in cazul in care metodele de mentinere ale alimentarrii cu apa fara Amoeba sau paraziti mari nu pot fi la fel de avansate.

Anumite parti ale lumii au un risc mult mai mare pentru oameni in obtinerea unor infectii parazitare decat altele, iar acestea includ regiuni din Asia, Africa si America de Sud. In alte parti ale Asiei, o mare parte din Europa de Vest si cea mai mare din America de Nord, probabilitatea de a avea o infectie parazitara este mult mai mica, desi inca exista.

Diagnostic si Tratament

Albendazol si mebendazol sunt tratamentele administrate la pacienti pentru a controla infectia.

Un alt medicament administrat pentru a ucide infectiile cu viermi este pyrantel pamoat. Pentru unele boli parazitare nu exista nici un tratament, iar in cazul unor simptome grave, medicamentele sunt destinat sa omoare parazitul, in timp ce in alte cazuri, o serie de optiuni de combatere a simptomelor sunt utilizate. ...