Boala Parkinson


General sau altele | - Altele | Boala Parkinson (Disease)


Cele patru simptome principale ale acestei boli sunt tremor, sau tremurat in maini, brate, picioare, maxilar, si fata, rigiditate, sau rigiditatea membrelor si trunchiului, bradikinezie, si instabilitate posturala, sau tulburari de echilibru si coordonare. Deoarece aceste simptome devin mai pronuntate, pacientii pot avea dificultati de mers pe jos, de a vorbi, sau in alte sarcini simple. BP afecteaza, de obicei, persoanele de peste 50 de ani.

Primele simptome ale BP sunt subtile si apar treptat. La unele persoane boala progreseaza mai rapid decat la altele. Pe masura ce boala progreseaza, tremorul, care afecteaza majoritatea pacientilor PD poate incepe sa interfereze cu activitatile de zi cu zi.

Alte simptome pot include depresie si alte modificari emotionale, dificultati la inghitire, de mestecat, si vorbit; probleme de urinare sau constipatie, probleme ale pielii, precum si perturbari de somn.

BP este atat cronica, ceea ce inseamna ca persista pe o perioada lunga de timp, si progresiva, ceea ce inseamna simptomele sale se inrautatesc in timp. Desi unii oameni dobandesc un handicap grav, altele experimenta intreruperi motorii minore.

Tremorul este simptomul major pentru unii pacienti, in timp ce pentru altii este doar o plangere minora si alte simptome sunt mult mai suparatoare. Nimeni nu poate anticipa care simptome vor afecta un anumit pacient, precum si intensitatea simptomelor, de asemenea, variaza de la persoana la persoana.

Cauze si factori de risc

Boala Parkinson apartine unui grup de conditii numit cu tulburari motorii ale sistemului, care sunt rezultatul pierderii de celule cerebrale producatoare de dopamina.

Diagnostic si Tratament

In prezent nu exista teste de sange sau de laborator, care s-au dovedit pentru a ajuta la diagnosticarea sporadice a bolii. Prin urmare, diagnosticul se bazeaza pe istoricul medical si o examinare neurologica. Boala poate fi dificil de diagnosticat cu precizie.

Nu exista nici un tratament cunoscut pentru boala Parkinson. Scopul tratamentului este de a controla simptomele. Medicamente controleaza simptome, cea mai mare parte prin cresterea nivelurilor de dopamina din creier. La anumite perioade in timpul zilei, efectele utile ale medicamentelor de multe ori dispar, iar simptomele pot reveni.

...