Paronichie (infecţia patului unghial)


General sau altele | - Altele | Paronichie (infecţia patului unghial) (Disease)


Descriere

Paronichie este o infectie care se dezvolta de-a lungul marginii de unghii sau toenail este numit un paronichie. Acesta este infectia mana cea mai comuna si, daca este lasata netratata, poate progresa spre o infectie mai severa a degetului întregii sau de la picior.

Exista doua tipuri diferite de paronichie, acute si cronice. Acuta paronichie, de obicei, apare ca o zona de brusc, foarte dureros de umflare, caldura si roseata în jurul valorii de o unghie sau toenail, de obicei, dupa o accidentare la zona. Cronica paronichie. Aceasta este o infectie care se dezvolta de obicei lent, provocând umflarea treptata, sensibilitate si roseata a pielii din jurul unghiilor. De obicei este cauzata de Candida sau alte specii de drojdie (ciuperci). Ea afecteaza de obicei degetele mai multe pe aceeasi mâna.

Cauze si factori de risc

Un paronichie acuta de obicei, este cauzata de o infectie cu bacterii care invadeaza pielea în cazul în care acesta a fost ranit. Prejudiciul poate fi cauzata de manichiura overaggressive (mai ales taierea sau ruperea cuticula, care este janta de piele pe suport de hârtie subtire, care contureaza marginile exterioare ale unghia). Aceasta poate duce, de asemenea, de la musca marginile unghiilor sau pielii din jurul unghiilor, cules de la piele aproape de unghii sau suptul degetelor.

Oamenii care sunt mai multe sanse de a obtine aceasta infectie includ pe cele cu diabet zaharat sau lucratorii ale caror locuri de munca expune în mod constant mâinile lor pentru a solventilor de apa sau chimice. De locuri de munca includ barman, curatenie casa, locul de munca Janitorial, stomatologie, asistenta medicala, servicii alimentare, de spalat vase si coafura.

Un paronichie acuta provoaca durere pulsatila, roseata, caldura si umflarea în pielea din jurul unghiilor o. În unele cazuri, o mica colectie de puroi sub forme piele de lânga unghii, sau sub unghii in sine. Adesea, un singur cui este afectat. Un paronichie cronica cauzeaza, de obicei, simptome mai putin dramatice decat o paronichie acuta. De obicei, zona din jurul unghiei este de licitatie, rosu si usor umflate, cuticula lipseste, iar pielea din jurul unghiilor se simte umed sau mlastinos. Mai multe cuie pe aceeasi mâna poate fi afectata, în acelasi timp.

Diagnostic si Tratament

Medicul poate prescrie antibiotice. În cazurile severe, medicul poate taia si goliti gat cu un instrument ascutit. Parte a unghiilor poate fi necesar pentru a fi eliminate. Daca o persoana are paronichie fungice, medicul poate prescrie medicamente antifungice. Pastrati mâinile uscate si se aplica o substanta piele-uscare, cum ar fi vopseaua lui Castellani.

...