Parotidită (inflamaţie a glandei salivare)


General sau altele | - Altele | Parotidită (inflamaţie a glandei salivare) (Disease)


Descriere

Glandele parotide sunt glandele producatoare de saliva-îngropate în fiecare obraz. Parotidita este o inflamatie a unuia sau a ambelor glande parotide. Contactele glanda parotida Ramus mandibulare si muschii de masticatie, care masaj glanda in timpul masticatiei.

Parotidita simptome, de obicei, se refera la diferite simptome cunoscute la un pacient, dar semnele expresia Parotidita poate referi la aceste semne: glandele parotide umflate, glandele umflate in apropiere de maxilar si obraz, durere umflarea fetei parotide glandelor, febra, dureri de cap, dureri în gât, edeme din temple sau maxilarului (zona temporo), forfetare esticle si umflarea scrotului.

De semne si simptome de parotidita poate varia între indivizi. Unele persoane cu parotidita nu poate realiza ca au o boala, în timp ce altele pot avea umflare severa si durere.

Cauze si factori de risc

Infectii ale glandelor salivare sunt oarecum comune, iar ei pot reveni la unele persoane.

Infectii virale, cum ar fi oreionul afecteaza adesea glandele salivare (oreion cele mai multe ori provoaca parotiditis). Oreionul este o infectie rara astazi, din cauza imunizarii cu vaccinul MMR.

Infectii bacteriene rezulta, de obicei, de la un blocaj (cum ar fi pietre salivare tunel) sau saraci igiena orala. Ele pot fi vazute la persoanele care sunt deshidratate si în spital.

Diagnostic si Tratament

O examinare de catre furnizorul de îngrijire a sanatatii sau dentistul va arata ca glandele salivare sunt marite. Puroi poate scurge în gura. Glanda poate fi dureros, cel mai adesea în cazul în care exista o infectie provocata de bacterii. O scanare CT sau cu ultrasunete poate fi facut daca medicul suspecteaza un abces.

Din fericire, parotidita pot fi tratate cu succes cu medicamente. Puteti reduce riscul de parotidita în curs de dezvoltare prin practicarea o buna igiena orala, bea multe lichide, spalarea mâinilor tale, si de a primi vaccinul MMR pentru a preveni oreion.

...