Necroză aseptică (moartea osului)


General sau altele | Ortopedie | Necroză aseptică (moartea osului) (Disease)


Descriere

Necroza avasculara, de asemenea, cunoscuta sub numele de osteonecroza, este o conditie în cazul în care, din cauza sângelui de arestare de alimentare este prezenta moartea celulara (necroza) a componentelor osoase. Osteonecroza apare atunci cand la o parte din os nu ajunge sânge si moare. Dupa un timp osul se poate prabusi. Daca aceasta conditie nu este tratata, in timp, se va deteriora si aceasta va deveni artrita severa.

Nu exista simptome in stadiile incipiente. Daca daunele se agraveaza este posibil sa aveti urmatoarele simptome: dureri în comun, care poate creste în timp, si va deveni foarte severe în cazul în care se prabuseste osoase, durerii, care apare chiar si in repaus, gama limitata de miscare, durere inghinala, în cazul în sold în comun este afectat, schiopatând, în cazul în care conditia apare în sau sub solduri.

Cauze si factori de risc

Osteonecroza poate fi cauzata de o boala, sau un traumatism sever, cum ar fi o pauza sau o luxatie, care afecteaza alimentarea cu sânge a osului. De multe ori, traumele sau bolile nu sunt prezente. Aceasta se numeste osteonecroza idiopatica, ceea ce înseamna ca se produce fara nici o cauza cunoscuta. Urmatoarele pot provoca osteonecroza: tratamentele pe termen lung cu steroizi; consumul excesiv de alcool; Secera boala de celule; Radioterapia, boala Gaucher, boala de decompresie de la o multime de scufundari la mare adâncime; luxatiei sau fracturi în jurul valorii de un joint. Unele boli care pot fi asociate cu dezvoltarea de aceasta conditie includ: guta, ateroscleroza si diabet.

Diagnostic si Tratament

Consultarea este necesara si urmatorul teste se pot face: X-ray, RMN, scintigrafie osoasa si CT scanara.

Parte a tratamentului va fi destinat conditiei de baza. Tratamentul nechirurgical poate incetini progresia de multe ori de osteonecroza, dar cei mai multi oameni vor avea nevoie de interventie chirurgicala.

...