Carcinomul penisului (tumoră)


General sau altele | - Altele | Carcinomul penisului (tumoră) (Disease)


Descriere

Cancerului de penis este cancer care incepe in penis, un organ care face o parte din sistemul de reproducere masculin.

Cauze si factori de risc

Cauza exacta este necunoscuta. Smegma, o brânza asemanatoare, urat mirositoare substanta care se gaseste sub preputul a penisului poate creste riscul de cancer penisului.

Barbatii necircumcisi care nu tin în aria de sub curata preputului si barbati, cu o istorie de veruci genitale sau papilomavirusul uman (HPV) sunt la risc mai mare pentru aceasta tulburare rara.

Diagnostic si Tratament

Tratamentul depinde de marimea si localizarea tumorii si cât de mult le-a raspandit. În cazul în care tumora este mica si aproape de varful penisului, interventia chirurgicala poate fi facut pentru a elimina o parte canceroase doar a penisului. Aceasta se numeste o penectomie partiala. Pentru tumorile mai severe, îndepartarea totala a penisului (penectomie total) este adesea necesar. O noua deschidere va fi creat în zona abdomenului pentru a permite urinei pentru a iesi organismului. Aceasta procedura se numeste urethrostomy.

Chimioterapia poate fi folosita impreuna cu interventii chirurgicale. Bleomicina, cisplatin, sau metotrexat în monoterapie sau împreuna sunt de obicei folosite pentru tratarea cancerului de penis.

Radioterapia este adesea recomandat în asociere cu o interventie chirurgicala. Un tip de radioterapie numita terapie fascicul de externe este adesea folosit. Aceasta metoda ofera radiatii pentru a penisului din afara corpului. Extern radioterapie fascicul se efectueaza, de obicei, 5 zile pe saptamâna timp de 6 - 8 saptamâni.

...