Sept perforat (gaură în septul nazal)


General sau altele | - Altele | Sept perforat (gaură în septul nazal) (Disease)


Descriere

Este o gaura în septul nazal, peretele interior nasului, care ruleaza în jos de mijloc împartind-o în doua parti. Gaura ofera o comunicare directa între cele doua parti în mod normal, separate, ale nasului.

Semne si simptome de perforatie sept nazal includ formarea de cruste in nas, sângerare si descarcarea de gestiune din nas si, cel mai dramatic, fluierari pe inspiratie (cauzata de aerul fluierând prin perforare).

Cauze si factori de risc

Perforarea septului nazal poate fi din cauza unei traume (cum ar fi o lovitura la nas, nas cules, etc), abuzul de droguri (ca, de exemplu, cocaina), sau anumite boli (de exemplu, granulomatoza Wegner) . Este o problema foarte complexa si se poate sa apara, de asemenea, ca urmare a unei interventii chirurgicale anterioare.

Perforare septului nazal prezinta o provocare distincta pentru otorhinolaringologists, si este o problema pentru pacienti. În general vorbind, cele mai multe perforatii simptomatice sunt mari în dimensiune si implica partea anterioara a septului, în timp ce perforatiile posterioare tind sa fie mai putin simptomatice, din cauza umidificarii rapide a mucoasei de aerul inspirat si protectia turbinata.

Diagnostic si Tratament

Tratamentul se face prin închiderea chirurgicala a perforarii (o procedura care nu este frecventa) sau prin inserarea unui buton septal special conceput în gaura.

...