Abuz de mescalină


Cap | Medicină de urgență | Abuz de mescalină (Disease)


Mescalina este un drog halucinogen obtinut din cactusul peyote mexican. Mescalina sau 3,4,5-Trimetoxifenetilamina este un alcaloid natural din clasa phenethylaminelor, cunoscut pentru efecte de alterare a mintii similare cu cele ale LSD si psilocibina.

Cauze si factori de risc

Toleran?a la mescalina se dezvolta rapid cu abuzul continuat, dar nu este considerata dependenta fiziologica si simptomele de sevraj nu apar. Drogurile psihoactive si halucinogene pot determina modificari subiective în perceptie, gândire, emotie si constiinta. Spre deosebire de stimulente sau opiacee, halucinogenele cum ar fi mescalina nu doar amplifica stari familiare ale mintii, ci mai degraba induce experiente care sunt calitativ diferite de cele ale constiintei obisnuite. Aceste experiente sunt adesea, comparate cu forme de constiinta mai putin comune, cum ar fi transa, meditatie, si visele. Mescalina produce modele recurente vizuale observate în timpul experientei, inclusiv dungi, table de sah, piroane unghiulare, puncte multicolore, si fractalii foarte simple, care se pot transforma in foarte complexe. În plus, mescalina provoaca un model de excitare simpatica, sistemul nervos periferic fiind un obiectiv major pentru acest medicament. Efectele mescalinei dureaza de obicei 12-18 ore.

Efectele intoxicatiei si consecintele potentiale de sanatate sunt: stari alterate de perceptie si senzatie, greata, cresterea temperaturii corpului, a ritmului cardiac, a tensiunii arteriale, pierderea poftei de mâncare, insomnie, senzatie de amorteala, slabiciune, tremor, tulburari psihice cronice, flashback-uri. Având în vedere ca doza umana de mescalina este de aproximativ 200-500mg pe cale orala, îcineva ar trebui sa încerce foarte mult sa experimenteze un supradozaj sau sa ia o doza fatala de mescalina, niciuna nu este deloc probabil sa se întâmple accidental.

Diagnosticul si tratamentul

Cele mai eficiente tratamente pentru abuzul de droguri si dependenta in general, sunt interventiile cognitiv-comportamentale, care sunt concepute pentru a ajuta la modificarea gândirii pacientului, asteptarilor, comportamentului legat de consumul de droguri si pentru a creste abilitatile de a face fata cu factorii de stres din viata. ...