Parodontită (inflamarea gingiilor)


General sau altele | - Altele | Parodontită (inflamarea gingiilor) (Disease)


Descriere

Parodontita este o inflamatie si infectie a ligamentelor si oaselor care sprijina dintii. Parodontita apare atunci când inflamatie sau infectie a gingiilor (gingivita) este netratat sau de tratament este întârziata. Spread infectii si inflamatii ale gingiilor (gingiei) la ligamentele si oase care sustin dintii. Pierderea de sprijin face dintii sa devina liber si în cele din urma sa cada.

În stadiile incipiente, parodontita are foarte putine simptome si, în multe persoane care boala a progresat în mod semnificativ înainte de a solicita tratament.

Simptomele pot include roseata sau sângerare a gingiilor în timp ce te speli pe dinti, folosirea atei dentare sau muscatul în produsele alimentare greu (de exemplu, mere), desi acest lucru poate sa apara chiar si în gingivite, în cazul în care nu exista nici un atasament loss. It pot sa apara, de asemenea, guma umflarea care reapare, scuipa din sânge dupa periajul, halitoza, sau respiratie urat mirositoare, si un gust persistent metalic în gura, recesiunea gingivala, rezultând în aparenta prelungire a dintilor, care poate fi, de asemenea, cauzate de periere grele înmânat sau cu o perie de dinti rigid.

Pacientii trebuie sa înteleaga ca inflamatia gingivala si distrugerea osoasa sunt în mare masura nedureroase. Prin urmare, oamenii pot presupune în mod gresit ca sângerarea dupa curatarea dintilor nedureros este nesemnificativ, desi acest lucru poate fi un simptom al parodontitei progrese în acel pacient.

Cauze si factori de risc

Parodontita este cauza principala a pierderii dintilor la adulti. Aceasta tulburare este mai putin frecvente în copilarie, dar creste în timpul adolescentei. Placa si tartrul se acumuleaza la baza dintilor. Inflamatia cauzeaza un buzunar pentru a dezvolta intre gingii si dinti, care umple cu placa si tartrul. Umflarea tesuturilor moi capcane placa in buzunar.

Inflamatie continua determina în cele din urma distrugerea tesuturilor osoase si din jurul dintelui. Pentru ca placa contine bacterii, infectie este probabil si un abces dinte poate dezvolta, de asemenea, ceea ce creste rata de distrugere a oaselor.

Diagnostic si Tratament

Antibiotice, scalare, si planificarea radacina se realizeaza pentru boala moderata. Cazuri mai grave, care necesita interventii chirurgicale, inclusiv os altoire si procedurile clapeta. Exista o asociere între boala parodontala si bolile de inima si a avea gingii sanatoase se va reduce riscul de atacuri de cord si a bolilor cardiovasculare.

...