Celulită periorbitală (infecţie în jurul ochilor)


General sau altele | - Altele | Celulită periorbitală (infecţie în jurul ochilor) (Disease)


Descriere

Periorbital celulita este o infectie a pleoapelor sau a pielii din jurul ochilor. Periorbital celulita este mai frecventa la copiii sub varsta de 6 ani.

Persoanele afectate pot avea urmatoarele; umflarea, roseata, de descarcare de gestiune, durere, ochi închis, injectie conjunctivala, febra (usoara), vedere încetosata usor, ochii inlacrimati, si o oarecare reducere a vederii.

Semnele tipice includ eritem periorbitar, induratie, sensibilitate si caldura. Bacterii aureus si Streptococcus sunt frecvent implicate.

Cauze si factori de risc

Ea poate aparea dupa o zgârietura sau muscatura bug-ul în jurul valorii de ochi permite germeni sau bacterii de a provoca o infectie. Acesta poate fi rezultatul unor traumatisme minore la zona din jurul ochilor, sau poate prelungi de la un alt site-ul de infectie, cum ar fi sinuzita. Un ulciorul sau salazion poate deveni, de asemenea, mai rau si implica pleoapei.

Acesta poate fi, de asemenea, cauzate de dormit peste noapte cu make-up pe ochi. Acest lucru poate duce la bucati microscopice de make-up în pleoapa de zi care provoaca infectii.

Diagnostic si Tratament

Celulita periorbital trebuie sa fie diferentiate de celulita orbitala, care este o urgenta si necesita intravenoase (IV), antibiotice. Spre deosebire de celulita orbitala, pacientii cu celulita periorbitale nu au bombat al ochiului (ptoza), miscarea ochilor limitata (oftalmoplegie), durere la miscarea ochilor, sau pierderea vederii. Daca oricare dintre aceste caracteristici este prezent, trebuie sa presupunem ca pacientul are celulita orbitala si sa înceapa un tratament cu antibiotice IV. CT se poate face pentru a delimita extinderea infectiei.

Tratamentul include antibiotice orale sau intravenoasa, în functie de severitatea infectiei.

...