Peritonită (inflamaţie în cavitatea abdominală)


General sau altele | - Altele | Peritonită (inflamaţie în cavitatea abdominală) (Disease)


Descriere

Peritonita este o inflamatie a peritoneului, membrana subtire care liniile de peretele abdominal si acopera organele din interiorul. Inflamatia este cauzata de o infectie bacteriana sau fungica a acestei membrane.

Exista doua tipuri majore de peritonita. Primar peritonita este cauzata de o infectie raspândirea de la nodurile sanguine si limfatice la peritoneu. Acest tip de peritonita este rara - mai putin de 1% din toate cazurile de peritonita. Mai comun tip de peritonita, numit secundar peritonita, se întâmpla atunci când infectia vine în peritoneu de la nivelul tractului gastrointestinal sau biliar. Ambele cazuri de peritonita sunt foarte grave si pot pune viata in pericol daca nu sunt tratate rapid.

Cauze si factori de risc

Primar peritonita este de obicei cauzata de boli de ficat. Lichidul se acumuleaza în abdomen, crearea unui mediu pentru bacterii sa creasca.

Peritonita secundara este cauzata de alte afectiuni, care permit bacteriilor, enzime, sau biliare în peritoneu de la o gaura sau lacrima în tractul gastro-intestinal sau biliara. Aceste lacrimi pot fi cauzate de pancreatita, un apendice rupt, ulcer gastric, boala Crohn, sau diverticulita. Dializa peritoneala, care utilizeaza vasele de sange din abdomen pentru a filtra deseurile din sânge, în cazul rinichii pot t face acest lucru, de asemenea, poate provoca peritonita.

Diagnostic si Tratament

Cauza trebuie sa fie identificate si tratate prompt. Tratamentul implica de obicei interventii chirurgicale si antibiotice.

...