Abces periamigdalian


General sau altele | - Altele | Abces periamigdalian (Disease)


Abcesul periamigdalian se formeaza in tesuturile gatului de lânga una dintre amigdale. Un abces este o colectie de puroi care formeaza aproape de o zona infectata a pielii sau alte tesuturi moi.

Cauze si factori de risc

Abcesul poate provoca dureri, umflaturi, si, daca este sever, blocaj al gâtului. În cazul în care gâtul este blocat, inghitirea, vorbintul, si chiar si respiratia devine dificile. Un abces periamigdalian este cel mai adesea o complicatie a amigdalitei. Bacteriile implicate sunt similare cu cele care cauzeaza strep gâtul.

Bacteriile streptococice sunt cele mai frecvente bacterii ce provoca o infectie în tesuturile moi din jurul amigdalelor (de obicei doar pe o parte). Tesutul este apoi invadat de bacterii anaerobe (bacterii care pot trai fara oxigen), care intra prin glandele din apropiere. Infectiile dentare (cum ar fi parodontita si gingivita) pot fi un factor de risc.

Diagnostic si Tratament

Tratamentul este, ca si pentru toate abcesele, prin incizie chirurgicala si drenajul de puroi, eliberând astfel durerea tesuturilor presate. Antibioticele sunt de asemenea utilizate pentru a trata infectia. Pe plan international, infectia este frecvent rezistenta la penicilina, asa ca acum este comun tratamentul cu clindamicina. Tratamentul poate fi administrat si în timp ce un pacient este sub anestezie, dar acest lucru este, de obicei, rezervat pentru copii sau pacientii cu anxietate.

...