Tulburări de personalitate


General sau altele | - Altele | Tulburări de personalitate (Disease)


Descriere

O tulburare de personalitate este un tip de boala psihica în care aveti probleme cu perceperea s relationarea cu alti oameni - inclusiv cu tine. Exista mai multe tipuri specifice de tulburari de personalitate. În general, având o tulburare de personalitate înseamna ca aveti un model rigid si nesanatos de gândire si de comportament, indiferent de situatie. Acest lucru duce la probleme semnificative si limitari în relatiile sociale, întâlniri de lucru si, de scoala.

În general vorbind, personalitatea nu se schimba foarte mult, dar se dezvolta odata cu trecerea prin diferite experiente în viata, si, cu schimbarea circumstantelor noastre. Ne maturizam cu timpul, si gândirea noastra, sentimentele si comportamentul, toate depinzand de circumstante. Suntem, de obicei, suficient de flexibili pentru a învata din experientele din trecut si de a schimba comportamentul nostru pentru a face fata vieti mai eficient.

Cauze si factori de risc

Tulburarile de personalitate sunt considerate a fi cauzate de o combinatie de influente genetice si de mediu. Este posibil sa aveti o vulnerabilitate genetica pentru a dezvolta o tulburare de personalitate si situatia dumneavoastra de viata poate declansa dezvoltarea efectiva a unei tulburari de personalitate.

Tulburarile de personalitate, de obicei, devin vizibile in adolescenta sau la maturitatea timpurie, dar, uneori, încep în copilarie. Ele pot face dificil pentru tine începerea si mentinerea prieteniilor sau altor relatii, si ati putea gasi ca este greu pentru a lucra eficient cu ceilalti. Puteti gasi alte persoane foarte înfricosatoarre, si se simt foarte înstrainati si singuri.

Diagnostic si Tratament

Cel mai bun tratament depinde de tulburarea de personalitate a pacientului special, gravitatea acesteia si situatia de viata. Adesea, o abordare de echipa este necesara sa va asigurati ca toate nevoile dumneavoastra psihiatrice, medicale si sociale sunt îndeplinite. Pentru ca tulburarile de personalitate au tendinta de a fi cronice si, uneori, poat dura mai mult in viata de adult, poate fi necesar tratament pe termen lung.

Mai multe tratamente sunt disponibile pentru tulburari de personalitate. Acestea includ psihoterapie, medicamente, spitalizare.

...