Faringită (infecţia gâtului)


General sau altele | - Altele | Faringită (infecţia gâtului) (Disease)


Faringita este o inflamatie a gatului, cauzata de obicei de o infectie. Infectia poate provoca, uneori, inflamatia amigdalelor. Faringita poate fi acuta sau cronica.

Gatul incepe de la partea din spate a gurii si a nasului si se conecteaza la esofag, trahee si laringe. O durere in gat este resimtita ca o senzatie de arsura dureroasa sau zgarierea in partea din spate a gatului, durere la inghitire, si, uneori, sensibilitate in gat. Cele mai multe cauze ale unui gat inflamat sunt cauzate de virusuri sau de cauze mecanice (cum ar fi respiratia pe gura) si pot fi tratate cu succes la domiciliu. O durere in gat, in functie de cauza, ar trebui sa dureze de la 7 la 10 zile.

Aceste simptome de faringita variaza, in functie de modul inflamatiei. Simptomele pot include: o durere in gat - durere in partea din spate a gurii, care poate fi usoara sau severa, dificultate si durere la inghitire, dureri de urechi, o febra - o temperatura mai mare de 37,5 ° C, stare generala de rau, dureri musculare, tuse, glande marite si sensibile la nivelul gatului, amigdalele marite.

Cauze

Faringita este de obicei cauzata de o infectie cu un virus sau o bacterie. Cele mai multe persoane cu faringita acuta au o infectie virala, cum ar fi receala comuna. Cel mai comun tip de infectie bacteriana este Streptococcul. Iritantii (alergeni din aer, cum ar fi iarba si polenul copac, fumul si poluarea aerului, spray-uri ce contin produse chimice, de alcool) si alergenii pot inflama, de asemenea, garniturile de pe gat si provoaca o durere persistenta in gat (faringita cronica).

Este mult mai probabil ca cineva sa aiba o durere persistenta in gat daca fumeaza sau au o conditie medicala care afecteaza gura, nasul sau sistemul respirator superior (cum ar fi febra fanului, sinuzita sau o tuse cronica). Faringita se rezolva de multe ori de la sine.

Diagnostic si Tratament

Simptome cum ar fi durere in gat sau febra pot fi tratate cu medicamente eliberate fara reteta, cum ar fi aspirina. Gargara cu o lingurita jumatate de sare dizolvate intr-un pahar de apa calda sau folosind pastile antiseptice sau spray-uri pot oferi un ajutor temporar.

Antibioticele sunt prescrise pentru faringita cauzate de bacterii. Aceste medicamente sunt eficiente in uciderea bacteriilor si alte organisme, dar nu virusuri.

In cazul in care diagnosticul este infectie streptococica, este foarte important sa se continue tratamentul antibiotic cel putin 10 - 14 zile, chiar daca durerea in gat si alte simptome au disparut, pentru a se asigura ca toate bacteriile sunt eliminate. Infectie streptococica poate duce la febra reumatica sau deteriorarea valvelor inimii.

Faringita cauzate de virusuri dispare de la sine, antibioticele nu sunt eficiente impotriva infectiilor virale, astfel de tratament are ca scop diminuarea simptomelor. Pacientul nu ar trebui sa fumeze si consumul de alcool ar trebui sa fie oprite din...