Sindrom Pickwickian (obezitate severă)


General sau altele | - Altele | Sindrom Pickwickian (obezitate severă) (Disease)


Descriere

Sindromul Pickwick este un complex de simptome care afecteaza în primul rând pacientii cu obezitate extrema. Sindromul este numit dupa un personaj dintr-un roman Charles Dickens, Pickwick Papers, care parea sa arate unele dintre trasaturile de aceasta boala. Simptome ale sindromului Pickwick includ somnolenta excesiva in timpul zilei, dificultati de respiratie din cauza tensiunii arteriale crescute de dioxid de carbon, tulburari de somn pe timp de noapte, si fata îmbujorata. Pielea poate avea, de asemenea, o tenta albastruie, iar pacientul poate avea tensiunii arteriale, un ficat marit, si un anormal de mare de celule rosii din sânge.

Cauze si factori de risc

Problema majora de sanatate care apare la pacientii cu aceasta boala este de apnee in somn. Acest lucru este cauzat în parte de sumele exces de tesut gras care inconjoara muschii pieptului. Acest exces de grasime pune o tulpina pe inima, plamânii, si diafragma a pacientului, ceea ce face dificil de a respira.

Cauza majora a sindromului Pickwick este obezitatea extrema. Acest obezitate plaseaza o sarcina excesiva pentru sistemul pulmonar. Rolul geneticii este, de asemenea, de a fi studiate.

Diagnostic si Tratament

Tratament primar pentru sindromul Pickwick este axat pe pierderea in greutate si activitatea fizica crescut. De asemenea, poate ajuta la imbunatatirea medroxiprogesteron conditie.

Pentru prevenirea apnee in somn, care însoteste în general, sindromul Pickwick, exista mai multe tratamente posibile. Daca apneea de somn este prezent doar atunci când pacientul este întins pe spate, o minge de tenis poate fi cusute în haine de somn pentru a reaminti pacientului de a nu dormi pe spate.

...