Chist pilonidal


General sau altele | - Altele | Chist pilonidal (Disease)


Chisturile pilonidale sunt, practic, inflamatii care contin puroi, care se dezvolta in zonele pe sacrale sau coccigiene, in zona cu cativa centimetri deasupra despicaturii feselor. Chisturile pilonidale sunt literalmente o durere in fund. Daca aveti un chist pilonidal, trebuie evitata pozitia sazuta indelungatata pentru a preveni chistul de a fi comprimat sau traumatizat.

Cauze si factori de risc

Chisturile pilonidale nu sunt congenitale, ele sunt dobandite si de cele mai multe ori rezulta din prea multa presiune sau prelungita la zona sacrala. Pielea noastra este compusa din foliculii de par si traumele sau presiunea pot determina acesti foliculii de par sa punctioneze pielea si sa cauzeze inflamatie.

Chisturile pilonidale sunt considerati a fi o conditie care implica formarea de mici gropite mediane in despicatura fesiera. Aceste gropi sunt de fapt foliculii de par extinsi in piele. Gravitatea si miscarea feselor creeaza un vid care trage foliculul de par, permitand bacteriilor din piele si / sau zona dintre organele genitale si anus si resturile de la anus sa intre in acest domeniu, ceea ce duce la inflamarea si infectia locala.

Umflatura inchide gura foliculului, in timp ce foliculul continua sa se extinda si in cele din urma se rupe in tesutul gras care sta la baza zonei. Acesta elibereaza cheratina (componenta principala a parului) si puroi, activand o reactie care produce abcese acute si cronice si, uneori, fistule.

Diagnostic si Tratament

Un chist pilonidal poate fi diagnosticat pe baza simptomelor caracteristice si constatarilor privind examenul fizic.

Persoanele care au pur si simplu o gropita, care nu a devenit infectata sau inflamata nu necesita, in general, tratament imediat. Cu toate acestea, un chist pilonidal infectat poate deveni un abces pilonidal, care necesita incizie si drenaj, in scopul de a imbunatati starea. Aceasta procedura poate fi efectuata in cabinetul unui medic sau in departamentul de urgenta.

...