Pinguecula


General sau altele | - Altele | Pinguecula (Disease)


Descriere

Un pinguecula este un plasture sau galbuie cucui pe conjunctivei, corneei aproape. Se cele mai multe ori apare pe partea laterala a ochiului cel mai apropiat de nas.

Cauze si factori de risc

Este o schimbare în tesutul normal ca rezultat un depozit de proteine, grasimi si / sau de calciu. Acesta este similar cu un calus pe piele. Este o comuna, non-canceroase de crestere a tesutului clare, subtire (conjunctiva), care prevede peste partea alba a ochiului (sclera).

Diagnostic si Tratament

De obicei, nu este nevoie de tratament. Ungere cu lacrimi artificiale, si, uneori, utilizarea temporara a picaturi pentru ochi steroizi usoare pot fi de ajutor. Rar, cresterea poate fi necesar sa fie înlaturate daca aveti disconfort sau pentru motive cosmetice.

Nu se cunoaste daca aceasta conditie poate fi prevenita. Aceasta poate ajuta sa poarte ochelari de soare de calitate buna si pentru a evita iritante pentru ochi. Pacientii lentilele de contact va clipi si, ulterior, miscarea pleoapelor poate scoate lentilele de contact. Lentile rigide gaz permeabile poate lasa un decalaj de peste conjunctivei si a corneei marginile de pe care se stinge si afecteaza celulele epiteliului corneei periferice de suprafata si celulele conjunctivale.

Marginea cristalinului gaz permeabile poate irita, de asemenea, pinguecula si rezultat într-un ochi rosu cronica atunci când sunt purtate lentile de contact. Acest lucru poate fi adesea rezolvate prin schimbarea diametrul sau dimensiunea lentile de contact de gaz permeabil. Umflarea în pinguecula (cunoscut sub numele de pingueculitis) raspunde bine la aplicarea de non-steroidiene medicamente anti-inflamatorii sau, în cazul în care dictate, corticosteroizii topici.

Aceste simptome de însotire de ochi uscat pot fi tratate cu picaturi pentru ochi. Atunci când merge în aer liber, acesta va fi prudent daca sa acopere ochii de la lumina soarelui, cu un set eficient de ochelari de soare. Este rareori necesar sa se intervina cu pinguecula chirurgical.

...