Conjunctivită acută


Ochi | Oftalmologie | Conjunctivită acută (Disease)


Aceasta se refera la inflamarea conjunctivei, membrana mucoasa care captuseste interiorul pleoapelor de vertebrate si extinderea la partea din fata a globului ocular. Apar manifestari cum ar fi roseata, fotofobie si lacrimare. Alte manifestari depind de o anumita cauza (infectioase - cruste dimineata, virale - marirea ganglionilor limfatici, alergice - prurit etc).

Conjunctiva este expusa la bacterii si la alti iritanti. Lacrimile ajuta la protejarea conjunctivei prin spalarea bacteriilor. Lacrimile contin, de asemenea, enzime si anticorpi care omoara bacteriile.

Cauze

Exista mai multe cauze ale conjunctivitei. Virusurile sunt cele mai frecvente cauze. Alte cauze includ: alergii (conjunctivita alergica), bacterii, anumite boli, expunerea la substante chimice, chlamydia, ciuperci, paraziti, precum si utilizarea de lentile de contact.

Diagnostic si tratament

Tratamentul pentru conjunctivita poate varia foarte mult, în functie de ceea ce cauzeaza afectiuna ochilor. Antibioticele sunt de obicei cheia tratamentului pentru forma de conjunctivita bacteriana. Comprese calde introduse pe pleoapele inchise pot ajuta la calmarea ochilor cazul conjunctivitei virale sau bacteriene. Daca ochii prezinta senzatia de mâncarime, disonanta si iritatie, de cele mai multe ori picaturi pentru ochi sau pastile pentru tratarea alergiilor oculare pot fi prescrise. ...